Divatfilmek, amiket már nagyon várunk

2019. május 27.
Életrajzi filmek, az olaszok tagadhatatlan divatérzéke és a fenntarthatóság határozzák meg az idei év legjobban várt divatfilmjeit.

A divat gyakran különböző filmek, sorozatok és könyvek tárgya, amelyek bemutatják az iparág legnevesebb szereplői mellett a szakmát mozgató trendeket és a kultúrát is. Most négy vadonatúj alkotást gyűjtöttünk össze és mutatunk be nektek, amelyek akár esős esték, hétvégék, vagy a közeledő nyári szabadságok alatt is tökéletes elfoglaltságot nyújtanak majd.

Bianca Jagger, Halston és Liza Minelli 1979-ben, egy Studio 54 buli után

Halston

A napokban debütált az Amerikai Egyesült Államokban a Halston, az amerikai divattervezés egyik emblematikus alakjáról készült dokumentumfilm, amelyet nem más, mint a díjnyertes Dior és én rendezője jegyez. Frédéric Tcheng nevét kötelező megjegyezni: a fiatal francia filmrendező társproducere volt a Valentinóról és Diana Vreelandről készült dokumentumfilmeknek is. Az 1990-ben elhunyt Halston a diszkókorszak legendás dizájnere és az 1970-es évek meghatározó alakja volt. Többet nem is mondunk, nézzétek meg!

Claude Montana

A francia tervező az 1980-1990-es évek egyik talán kevésbé közismert, de annál nagyobb hatással bíró tervezője. Szabászati bravúrja és látványos vállmegoldásai formázták az 1980-as éveket meghatározó power dressing trendet, ami ismét reneszánszát éli, Marc Jacobs is az ő hatására veszett bele a divattervezésbe és a kalaptervező Stephen Jones is istenként jellemezte. A NOWNESS dokumentumfilmje a Farfetch-nek tervezett különleges idei együttműködés apropójából jött létre. Mindenképpen érdemes megnézni!

Made in Italy

Az olaszok divatérzéke nem kérdés. Ugyan csak ősztől érhető majd el, de mindenképpen figyelemre méltó a hetvenes évek kultikus olasz dizájnereit bemutató új, négyrészes TV-sorozat, a Made in Italy. Hogy miért a hetvenes évek? Ekkor váltakak meghatározóvá az olasz ready-to-wear olyan nagy alakjai, mint Giorgio Armani, akit a szívtipró Raoul Bova játszik majd. Milánó mellett New Yorkban és Marokkóban is forgatják a sorozatot, amit nagyon remélünk, hogy mi is meg tudunk majd nézni!

Catwalk to Creation

Az idei Föld napján debütált a Do Epic Good, a Do Epic Sh*t kreatívügynökség fenntarthatósággal foglalkozó csapata által jegyzett dokumentumfilm második része, amely természetesen a fenntartható divatot járja körbe. A díjnyertes rendező-producer páros,  Charney Magri and Ramzi Moutran alkotása olyan cégeket és márkákat követett nyomon, akik változtatni szeretnének, a fenntarthatóságot és a környezetet szem előtt tartva működnek, hogy megmutassák, ez nem csak az egyetlen lehetséges út, de egyben gyönyörű is. A szakma kulcsfiguráival készült interjúk mellett egy olyan osztrák alapanyaggyártót is bemutatnak, amely következő generációs matériákat állít elő.

Fotó: Getty Images