Ilyen volt Carol Lim és Humberto Leon utolsó Kenzónak tervezett kollekciója

2019. június 27.
A terveződuó a 2020-as tavaszi-nyári szezonra tervezett kollekcióval intett búcsút a Kenzo márkának.

Nyolc évig tervezte Carol Lim és Humberto Leon az 1993-óta az LVMH-csoporthoz tartozó Kenzo márka kollekcióit, a napokban Párizsban bemutatott SS20-darabokkal búcsúznak a divatház kreatív vezetésétől. Hivatalosan július 1-ig töltik be a posztot, így utódjukról csak azután ad majd tájékoztatást a márka. Az utolsó divatbemutatón nem más, mint Solange Knowles lépett fel.

Persze a két kreatív közel sem tétlenkedik majd ezután: talán sokan nem tudják, de ők állnak a 2002-ben alapított, nagy sikerű Opening Ceremony márka és üzlet mögött, ezentúl ennek fogják teljes figyelmüket szentelni. A páros 2011-től vette át a Kenzo művészeti vezetését, amelyet még Kenzo Takada alapított. Lim és Leon méltón vitték tovább nagynevű elődjük örökségét és egy széles körben ismert branddé alakították a Kenzót, amely a H&M-mel is együttműködött. Ki ne emlékezne az emblematikus tigrisfejes darabjaikra?

A méltó zárást képviselő utolsó kollekció (amelyben női és férfi darabok egyaránt voltak) fő inspirációját a víz és a női halászok adták. Hűsítő, hideg és púderes tónusok, halászhálót imitáló részletek, gyöngyök és kötések jelentek meg a darabokon. A transzparens, medúzák testét idéző hullámzó matériák mellett a búvárok öltözékéhez köthető, erőteljes tartású neoprén is megjelent a kollekcióban. A ruhadarabok szemet gyönyörködtető, kézi, gyöngyös díszítésekben is bővelkednek, amelyek a tengeri élővilágot idézik meg. Kedvenceink a leheletkönnyű, ám mesterien szabott, rétegzett blézerek és nadrágok, amelyek nyomott mintás anyagból készülnek.

Kattints a galériára a kedvenc darabjainkért a kollekcióból!

15 fotó megtekintése

forrás: The Spin, WWD

fotó: Getty Images