Yurkov stílustippek: stílusos nyári táskák

2019. július 30.
Ugye már a kezedben van a Marie Claire augusztusi számához tartozó ajándéktáska? Most ötletet adunk ahhoz, hogy stílusos nyári szettek kiegészítőjeként is viselhesd.

Ismét a kiegészítők kerültek a főszerepbe a legújabb Yurkov Stíluspercek adásában, ezúttal a stílusszakértők azt mutatták meg, hogyan lehet minél jobban kiszélesíteni egy-egy ruhadarab, vagy kiegészítő használatát – a fenntarthatóság jegyében. A legstílusosabb nyári kalapok és a nyakláncok alakformáló varázsereje után a két táska és annál több stílusos nyári szettötlet került előtérbe, amelyekkel természetesen a YURKOV stílusszakértői, Kovács Yurkov Orsolya és Csánk-Takács Mirtill voltak a segítségünkre. Az augusztusi számunk ajándéktáskáitt díszítő illusztráció színeiben a sárga, a fekete, és a fehér valamint egy kis kék dominálnak – ezeket tekinthetjük kiindulási pontnak a szettünk összeállításához. A táska anyaga sportos, így evidens lenne a nagy mérete miatt strandtáskaként viselni, azonban a legkülönbözőbb szettekkel bebizonyosodott, hogy egy városi shopperként is tökéletesen megállja a helyét. Akár az egész napos holmink, vagy a bevásárlásunk tartalmának (stílusos) elnyelésére is képes. Ha az irodában magassarkút kell viselünk és nem akarunk egész nap abban tipegni, vagy csak egy esti program kedvéért váltanánk sarkat – a táskánk ezt is stílusosan el tudja rejteni, ha már nem tudnánk a kézitáskánkba pakolni.

Mi így kombináltuk az ajándék táskát számos izgalmas szetthez. A mintánál dominál a sárga szín, amiről köztudott, hogy a legszembetűnőbb és épp ezért sokan tartanak is tőle. Viszont ahogy a stílusszakértők is megmutatták, egy plisszírozott, narancs színű szoknya, vagy akár nadrág, egy fehér, feliratos pólóval tökéletesen kiegészíthetik a táskánkat. Ne féljünk a plisszírozott daraboktól, viszont célszerű a derekunkra húzni (és sosem le, a csípőre), mert így szélesít a legkevésbé! Lábbelik tekintetében pedig válasszunk akár egy hegyes orrú, fekete papucsot, vagy egy lezserebb sportcipőt, egy fehér, telitalpú papucsot, de merészek akár egy gyöngyös nyári papucs mellett is dönthetnek. Célszerű arra odafigyelni, hogy a hegyesebb orrú cipőkhöz inkább a kisebb lábúak nyúljanak. Hűvösebb időben pedig csak dobjunk rá egy bőrdzsekit! Egy elegánsabb összeállítás részeként is megállja a helyét a táska: viseljük egy boka felett végződő, szűkszárú, csípőfazonú, gumírozott derekú nadrággal akár. Ehhez éteri felsőrészként működik egy puffos ujjú, hófehér muszlinblúz, természetesen derékon betűrve – a körte alkatúak kedvence lesz ez a szett.

A színek tekintetében elsőre erőltetettnek tűnhet sárgát egy másik, erőteljes sárgával viselni, azonban ne rettenjünk meg – finomítsuk az összképet akár valami farmerrel. Nem attól lesz egységes a szettünk, hogy egyforma színeket viselünk, hanem keverhetjük a különböző stílusú darabokat is, hiszen sok minden van egyszerre divatban. Így bátran mixeljük a különböző színeket és mintákat, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen a végeredmény „izzadtságszagú”: törekedjünk megtervezett, harmonikus összképre. A colourblocking és a különböző stílusok keverése pedig megadják számunkra annak a lehetőségét, hogy a darabjainkból végtelen számú szettet állíthassunk össze. Akár egy erőteljes pink ingruhával is felvehetjük a táskánkat, arra figyeljünk csak, hogy mintát mintával óvatosan keverjünk – válasszunk inkább letisztult szetteket.

Mutasd meg, hogy viseled a Marie Claire-táskát és nyerj!

Annak ellenére, hogy első látásra sportosnak tűnhet a táska, egy fodros felsőrésszel is remekül megállja a helyét. A fodor a textiltömegből adódóan ideális mellméret-növelő! Egy függőleges fodor a mellrészen szélesíti a vállat, ha pedig a szoknyarész is fodros, de egy övvel karcsúsítjuk a derekunkat – optikailag már el is értük az áhított homokóra alkatot. Egy ruha pedig nem csak egy ruha: egy szűk szárú farmerrel akár tunikaként viselve még inkább ki tudjuk használni. Egy ilyen szettet is kiegészíthet akár egy mintás, fonott talpú papucs, de egy sportcipő vagy magassarkú is. A bokapántos verzió viszont trükkös: ha egy kicsit vastagabb a bokánk, inkább válasszunk pánt nélküli fazont. Nyáron egy vékonypántos, akár csipkés toppal és ceruzaszoknyával is viselhetjük a táskánkat. A szilikonpántos melltartótól viszont mindenkit óva intünk: fektessünk be egy pánt nélküli melltartóba, akármekkorák is a kebleink, meg fogjuk találni a számunkra tökéletes fazont, amely megfelelő tartást biztosít. Nyáron kedveltek a gumírozott felsőrészek is, amelyeket akár vállunk alá ejtve, de akár csónaknyakúan is, vagy egyik vállunkon leejtve is viselhetünk.

Végezetül pedig a sortkérdés, ami nyáron megkerülhetetlen: a stílusszakértőkhöz gyakran érkezik arra irányuló kérdés, hogy hány éves korig illik sortot viselni. A válasz? Hogy ez nem kor-, hanem lábfüggő. És persze az alkalomé: nyilván egy tárgyalásra nem fogunk farmersortot felvenni. Általános tapasztalatuk, hogy a nők általában azt hiszik, hogy nem hordhatnának sortot, ezért merjünk csak hinni a bókoknak!