11 magyar márka képviseli a hazai designipart Londonban

2019. szeptember 19.
Szeptember 19. és 22. között zajlik majd az egyik legnagyobb nemzetközi designvásár, a London Design Fair. A rendezvényen a Magyar Divat & Design Ügynökség tizenegy magyar tervező részvételét koordinálja majd. A cél, hogy a magyar design márkák nemzetközi szinten is elismertté és sikeressé váljanak, illetve minél többen megismerjék a bennük rejlő potenciált.

A négynapos London Design Fair szeptember 19-22. között várja a design iránt érdeklődőket, akik a 40 országból érkező 550 kiállítóra kíváncsiak. Az évnek ebben az időszakában a legkeresettebb designdesztinációs úti célként funkcionáló Londonban egyszerre találkozik majd több, mint 29 000 ember: építészek, belsőépítészek, formatervezők és a hozzáértő közönség, hogy szemügyre vegyék a legfrissebb trendeket a világ minden tájáról, legyen szó bútorról, világításról vagy textíliáról. Idén 11 magyar márka is képviseli hazánkat egy látványos installáció keretében.

A márkák kiválasztásánál fontos szempont volt a környezettudatosság és a felelősségteljes tervezői gondolkodás megléte, az installáció koncepciójának alapját a praktikum és a környezettudatosság ihlette, a puritán, egyszerű tér pedig lehetővé tette a merészebb kialakításokat a kiállítói tér tervezésekor. Az installáció megalkotásakor fontos szempont volt a minél kisebb ökológiai lábnyom, minél kevesebb anyag és energia felhasználása, figyelve az installáció újrahasználhatóságának lehetőségére is.