Áttetsző falú medence nyílt Londonban egy felhőkarcoló tetején

2019. június 10.
Már a képektől is elszédülünk az elképesztő Infinity Pool láttán, mely 210 méter magasan található egy londoni luxusszálloda tetején. 

A világ első 360 fokban áttetsző, akrilfalú medencéje nyílt meg egy 210 méter magas londoni felhőkarcoló tetején. Az üvegfalú és aljú medence a szálloda vendégei számára lett megalkotva a csavart, alapjába véve is nagyon izgalmas szerkezetű szálloda legtetején.

Az áttetsző alj lehetőséget ad arra is, hogy szálloda halljából felnézve is lássuk a tetőn úszkáló embereket, illetve a víz hullámzása izgalmas fényhatást eredményez az alsó szinten is. A medence azért nem üvegből, hanem áttetsző akrilból készült, mert ez sokkal „tisztábban áttetsző” mint a klasszikus üveg, így több fényt juttat az épületbe és ezen keresztül tisztábban kivehetőek a medencézők is.

De mégis hogyan lehet feljutni egy  áttetsző medencébe, ami egy óriásépület tetején található? A tervezők a feljutáshoz egy nagyon izgalmas, tengeralattjáróknál használatos technikát alkalmaztak. Az épület belsejéből induló üveglift viszi fel az embereket a tetőre, mely új úszó érkezésekor a medence belsejébe emelkedik fel, abban az esetben viszont, ha éppen nincs mozgás, visszasüllyed a szerkezet.

De természetesen a vízmozgás nem jelenti azt, hogy hatalmas vízsugarak csorognának le az épület oldalán, egy profi vízforgató rendszer segítségével a medence tartalma sosem borulhat rá az épület körüli járókelőkre.

A medence megfelelő hőmérsékletét az épület klímaberendezésének hulladékhője biztosítja, így fenntartható módon működik a látványmedence. Ráadásul a fényátengedő képességének hála a hall fényszükségletének nagy részét is a nap biztosítja.