Dries Van Noten Christian Lacroix-val közös kollekciót mutatott be

2019. szeptember 27.
A párizsi divathét egyik fénypontja és legnagyobb meglepetése, hogy a francia tervezőgéniusz, Christian Lacroix egy másik briliáns dizájnerrel, a belga Dries Van Notennel közösen álmodott meg egy kollekciót.

Egyik tervezőt sem kell bemutatnunk a divatrajongóknak: Dries Van Noten mestere a színek és a minták kombinációinak – kreációi úgy teremtenek trendet, hogy közben cseppet sem az akar lenni. Láttátok már a munkásságáról szóló dokumentumfilmet, a Driest? Tényleg lélegzetelállító, hogy milyen anyagokkal dolgozik a belga dizájner, amelyek gyakran elképesztő kézi díszítéseket is felvonultatnak. Már az ő darabjai is önmagukban is lelkesedést váltanak ki belőlem és számolgatom a napokat, amikor végre bemutatja a legújabb kollekciót, a 2020-as tavaszi-nyári kollekció megtervezését pedig nem mással, mint Christian Lacroix-val közösen készítette.

A divatsajtó egyenesen „mennyekben köttetett frigyként” aposztrofálta az együttműködést. Az 1980-as évek egyik legkarakteresebb hangja volt Christian Lacroix a divatban, látványos volumenjei, puffos megoldásai és szinte barokkos pompája korszakalkotó volt. Ő maga 2009-ben vonult vissza a divatháztól és az haute couture-től, azonban nem számos jelmezterve dolgozott az elmúlt 10 évben. Most azonban a kifutók világára is nem csak ő maga, de az általa képviselt extravagancia is, amit most Dries Van Noten oldalán mutatott be.

Közel fél évig titokban dolgoztak együtt a kollekció darabjain, amelyről nem sokat lehetett tudni egészen a show-ig: a bemutató előtt rózsákat helyeztek el a székeken, amelyeket egy szalag kötött át DVN*XCLX felirattal. Senki más nem tudja olyan kifinomultan és mesterien együtt használni a legkülönbözőbb színeket, a pompázatos mintákat, a káprázó díszítéseket és nagyívű volumeneket, mint ők ketten.

Kattints a galériára a képekért!

15 fotó megtekintése

fotó: Getty Images