Hány PET-palack kell egy harisnyához?

2019. október 04.
Tudtátok, hogy minden percben 20 ezer műanyag palackot vesznek meg? És hogy ezeknek a 91%-át sosem fogják újrahasznosítani? A Swedish Stockings viszont a legújabb innovációjukkal harisnyát készít ezekből.

A nejlonharisnya nem tartozik a legfenntarthatóbb termékek közé, sokan amolyan szükséges rosszként élik meg. Nem elég, hogy kőolajszármazékból készül, sok esetben néhányszor tudjuk csak felvenni – és már landol is a kukában. A Swedish Stockings forradalmár: a harisnyáik újrahasznosítottak, most pedig a legújabb darabjaikban a márka innovációja ölt testet. Az Innovations by Swedish Stockings kollekció ezúttal egy olyan, magas minőségű harisnyával bővült, amely PET-palackok és pamut újrahasznosításával készült – a cég elkötelezetten hisz abban, hogy másként kell tekintenünk a hulladékokra, és hogy minden alapanyagból készülhet valami más.

A fenntartható harisnya Polly névre hallgat és két színben érhető el: klasszikus feketében és tengerkékben, a kombinált alapanyag pedig biztosítja a puhaságot – számos a piacon elérhető, műanyagérzetű harisnyával ellentétben. Egy Polly-hoz 24 PET-palackra van szükség.

“A Polly harisnyánk jóval többet jelképez, mint egy újrahasznosított alapanyagokból készült termék; az egész újragondolás és újrahasználat meglévő koncepcióját testesíti meg. Mi vagyunk az első harisnyamárka, akik PET-palackokat hasznosítanak újra és reméljük, hogy nem az utolsók! Ez persze nem a végső megoldás a hulladékokkal kapcsolatos problémákra, de mindenképpen egy lépés a jó irányba. Szeretnénk, ha újragondolnák az emberek azt, hogy miből is készülnek a nap mint nap használt termékek és hogy milyen lehetőségek rejlenek ezekben (…)” – meséli Linn Frisinger, a Swedish Stockings alapítója és ügyvezető igazgatója.