Lakatos Márk bemutatta első kollekcióját

2019. november 09.
Az eddig főként stylistként és jelmeztervezőként ismert Lakatos Márk bemutatta első, férfiaknak készült kapszula kollekcióját.

A bemutató a magyar-kubai nagykövetségek együttműködésével jött létre, és több mint 50 VIP meghívott vett részt a Samsung Experience Store Downtownban megrendezett eseményen, köztük Zséda, Ónodi Eszter, Pataki Ági, Papp Gergő, Vasvári Vivi, Erika Santos brazil divatblogger valamint Lotfi Begi és párja, Lotfi-Schadi Réka.

A férfi kapszulakollekciót Manuel Mendive kubai festő-szobrász munkái inspirálták, aki az afro-kubai kultúra egyik legfontosabb képviselője. Mendive az ember és természet kapcsolatáról beszél, festményei a kubai santería vallás tradicionális szellemlényeit és az embereket ábrázolják mesebeli hibrid lényekként. A kollekció a hagyományos joruba elemeket, mint például a kagyló és a pöttyök, viszi át korunk szeméttel borított világába, ahol az emberiség és a természet egészséges kapcsolata végleg felborulni látszik. A kollekció apropója, hogy La Habana, Kuba fővárosa idén ünnepli fennállásának kereken 500 éves évfordulóját, az eseményre pedig Márk is meghívást kapott, és felkérték, hogy készítsen egy kollekciót. A születésnap alkalmából rendezett nagyszabású divatbemutatón, a novemberi Arte y Modán fogja képviselni Magyarországot, ahol az esemény nyitószámaként vonulnak fel kreációi a kifutón.

Nézd meg a kollekciót!

22 fotó megtekintése

A kollekciót a Robert Maar Szalon kivitelezte, de ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen, Márkot több kollaboráció segítette. Az Ultrafabrics-tól érkeztek a vegán bőrök, Körmendi Vajk műhelyében készültek a „szemét” ruhák, a táskákat Gergely Linda tervező készítette, a divatillusztrációkat pedig Mészáros Lúcia illusztrátor alkotta meg.

A jelentős átalakításon átesett cipőket a DRK biztosította, valamint közreműködtek a Style Institute by Lakatos Márk divatiskola diákjai is, akik a varrásban segédkeztek. A hazai bemutatót Ladányi Andrea táncművész nyitotta meg, majd a WAM Models modelljei vonultak fel, akiknek a hajakat Koczka, a sminkeket pedig Szabó Máté készítette. Az estén Felhősi Attila koktélmester gondoskodott a szexi, kubai inspirációjú, rumos koktélokról, az ételeket pedig Hódosi Máté és Vincze József, a Lakatos Műhely séfje álmodták meg Márkkal közösen, Kuba ízeiből ihletet merítve. Guava & libamáj mille feuille, paprikás csirke szivarocskák és rumos-ananászos, dohánnyal infuzionált créme brulée várták a vendégeket.

Nézd meg a bemutatóról galériánkat!

27 fotó megtekintése

Fotók:  Kaszner Nikolett