Yurkov stílustippek: szettek sportcipőhöz

2019. december 11.
A sportcipő mára nem kiegészítő, hanem intézmény és elegáns szettek részeként is megállja a helyét. A Yurkov stílusszakértői ezúttal arra hoztak egy csomó ötletet, hogyan kombináljuk a legkülönfélébb szetteket sport- és tornacipővel!

A farmer már régen túlnőtte a sportos megjelenést és ugyanez igaz a sportcipőkre is. Az ötletes farmerszettek és a stílusos összeállítások nullás méreten túl után Kovács Orsolya és Csánk-Takács Mirtill, a Yurkov stílusszakértői a legkülönfélébb stílustrükköket hozták el nekünk, hogy bebizonyítsák, egy fehér sportcipőnek is lehet ezer arca. Ma már szó sincs arról, hogy kiegészítőként funkcionálnak, sokkal inkább köréjük épül egy-egy megjelenés. Mi pedig nem ellenkezünk, hiszen nagyon kényelmesek! A platformtalpú, emelt, chunky sportcipők és a klasszikusabb, fehér tornacipők nem is gondolnánk, de akár egy irodai összeállításban is megállják a helyüket.

Nézzük, hogyan kombinálhatunk egy fehér sportcipőt vagány, csinos szettekkel! Egy alapszabályt fektessünk is le: nem érvényes már az, hogy nem lehet világosabb a cipőnk a harisnyánknál, hidegben egy fehér cipőt viseljünk bátran egy meleg, fekete harisnyával a kontrasztos hatásért. Egy fehér sportcipő akár egy masnis, selyemblúz és egy karamellszínű nadrág mellett is jól mutathat. Dobjuk fel a szettünket egy fekete övvel és egy fekete, maxi hosszúságú mellénnyel. Szintén izgalmas kontrasztot alkot a fehér cipő egy fekete harisnyával és A-vonalú szoknyával majd egy fekete-fehér csíkos felsőrésszel. Egy műszőrme kabáttal pedig vagányságot csempészünk az összeállításunkba.

A váratlan páros: egy maszkulin nadrágkosztüm mellé kizáró oknak tűnhet egy fehér sportcipő, pedig a blézeren kívül egy övvel viselve egy csapásra modernné válik az összkép és máris New York-i vagy akár londoni hangulatot idézünk a szettünkkel. Ugyanez érvényes egy bőrhatású nadrágra és egy kötött pulóverre. Egy overáll pedig igazi jolly joker: nem kell különösebben gondolkodnunk és máris felöltöztünk. Ősszel is kiváló választás egy sportcipővel.

Sokan gondolják, hogy egy tornacipő csak sportos szettekkel működhet, ez azonban közel sincs így: remekül használható a legkülönfélébb szettekben. Ráadásul a két véglet is tökéletes működhet együtt: a sportcipő fodros, romantikus ruhával, amit megspékelhetünk még egy műszőrme kabáttal is. Ráadásul télen is lehet helye az öltözékünkben egy fehér selyemruhának: viseljünk alatta bőrhatású leggings-t. Ugyanígy egy csíkos ruhával is jól működik ez a darab, amit egyébként tűsarkúval és zoknicsizmával is kombinálhatunk. Sportcipővel azonban vagány és fűszeres! Egy kígyómintás, lágy esésű toppal és egyenes szárú nadrággal is kombinálhatjuk a fehér sportcipőt. Ezt a szettet pedig tökéletesen kiegészíti egy maxi, de akár egy rövid kabát is.

Itt tudod visszanézni a Yurkov legújabb videóját a sportcipős tippekkel!

Fotó: Getty Images