Zakók az ikonikus Chanel darab nyomában

2020. január 16.
Szinte nem tudunk olyan emberről, aki ne ismerné a híres szőtt Chanel zakót. Ha pénztárcánk nem engedi az eredeti megvásárlását, akkor mindenképp fussuk át ezt a listát, ahol csupa olyan darab szerepel, mely stílusában és fazonban is hasonlít az ikonikus darabhoz.

Csinos vonalak, kecses szabás, arany gombok, édes zsebek jellemzik a Chanel híres szőtt zakóját, melyet azóta számos más brand is eltanult a márkától. Találhatunk gallérral rendelkezőket, melyek remekül irányítják a dekoltázs felé a figyelmet és lehetővé teszik, hogy egyszerű, kereknyakú felsőkkel is viseljük őket.

De találhatunk olyat is, melyen nincsen gallér, így magasabb nyakú, de galléros felsőkkel is kombinálható. Bár többnyire fekete-fehér darabokról van szó, olykor azért kicsit színesebb verziókkal is találkozhatunk: például piros és zöld szálak teszik izgalmasabbá a színskálát.

És nem csak rövid kiadásokkal találkozhatunk – bár ezek remekül mutatnak magasderekú szoknyákkal és nadrágokkal, kiemelve csípőnk vonalait. Hosszabb testvéreik lehetővé teszik az optikai csalás lehetőségét, ha a nemkívánt domborulataink elrejtése a cél.

Vastag szövése, izgalmas textúrája miatt nemcsak a téli időkben lehet plusz kiegészítő egy-egy ruhához, szoknyához vagy nadrághoz, hanem tavasszal és ősszel is remekül kihasználhatjuk, mint átmeneti kabátot. Ilyenkor melegebb felsőkkel, vékony kötöttekkel vagy magasabb nyakú, illetve garbós pulóverekkel egyaránt kombinálhatjuk.

Zsebes zakó Reserved 6995 Ft

Buklédzseki H&M 12 995 F

Galléros zakó Massimo Dutti 24 995 Ft

Rövid blézer Zara 14 995 Ft

Piros-zöld zakó Weill 545 €