A kínai újév a legnagyobb divatmárkákat is megihlette

2020. február 14.
Január 25-én beköszöntött a kínai újév. Szerte a világban rengetegen ünnepelték az eseményt, mely hivatalosan is megnyitott egy új zodiákus évet, a Patkány évét.

A 2020-as év divatja a patkány szellemében olyan ismert karaktereket alkalmazott, mint például Mickey egér a Gucci és a Disney jóvoltából, de a Louis Vuitton, a Pandora és a H&M is az ismert egérhez fordult inspirációért. A Tom és Jerry párosból jól ismert barna rágcsáló sem maradhatott kollekció nélkül, ő Kate Spade darabjain köszön vissza idén.

A Moschino, a Rag and Bone és a Diesel a groteszkebb, elvontabb stílust választották, saját tervezésű mintával rukkoltak elő, megtartva a márkák fiatalos, különc megjelenést előnyben részesítő DNS-ét. A Coach, a Versace és a Fendi divatházak inkább színben adták meg a módját az ünneplésnek, piros kiegészítőkkel tarkítva a januári szürkeséget.

Íme néhány opció, mellyel mi is átvehetünk egy csipetnyit a többezer éves hagyományokból. Nem kell feltétlenül rágcsálómintába burkolóznunk, számtalan piros kiegészítő közül válogathatunk kedvünkre, melyek a legegyszerűbb szetteket is feldobják!

 Jelentős tradíció ilyenkor az új ruhák vásárlása, ez is az új kezdetet, a tiszta lapot szimbolizálja a következő esztendőben. Nem csupán eszmei, de vizuális jegyek is kapcsolódnak ehhez az eseményhez. A pirosat és az aranyt a szerencse színeként tartják számon, ezek a hagyomány szerint gazdagságot, jólétet hoznak a házba.

Egy bájos és diszkrét mintával, mint amellyel a Strathberry táskán találkozhatunk,  játékosságot vihetünk a napjainkba, de egy egyszerű piros motorosdzsekivel is biztosak lehetünk benne, hogy kitűnnünk majd a tömegből! A piros jelenléte már önmagában is nagyon erőteljes, ezért óvatosan bánjunk vele. Ha még nem uraljuk kellőképpen a színeket, érdemes eleinte csak neutrális színekkel párosítani, úgy mint a bézsek, a fekete és a fehér, melyek engedik dominálni a pirosat. Ez a szabály vonatkozik az ékszerek használatára is, hiszen nem akarjuk sem elnyomni a pirosat sem pedig átesni azon a bizonyos ízléshatáron. A minimalizmus itt a fő szempont, mely segítségével határozott, egyszerű és tudatos képet teremthetünk.

A piros szín a karaktere miatt vonzza a tekintetet. Tehát érdemes olyan ruhadarabot választanunk, mely előtérbe helyezi azokat a testrészeinket, melyekkel elégedettek vagyunk, és elrejti azokat, melyekkel kevésbé. Így harmonikus, önbizalommal teli képet mutathatunk a külvilágnak.

Strathberry piros egérmintás táska Ár: £ 375

Mohito Piros motoros dzseki Ár: 11 995 Ft

Nike sportcipő Ár: 130 €

Intimissimi piros selyemfelső Ár: Felső: 13 990 Ft

Intimissimi piros selyemalsó  Ár: 8 590 Ft

Högl Piros magassarkú Ár: 179 €