2020 ékszertrendjei: mindegy, csak nagy legyen, csillogó és aszimmetrikus

2020. február 18.
A divathetek nem csupán ruhatrendekkel örvendeztetik meg a divat iránt érdeklődőket! Az új ruhák, cipők és táskák mellett öveket, napszemüvegeket, sapkákat, kalapokat, és persze ékszereket is megfigyelhetünk a kifutón – ezek a kiegészítők azok, melyek igazán élettel telivé teszik a gardróbunkat.

Általános üzenet tavaszra a tervezőktől a mindent vagy semmit elve. Óriási nyakláncok, túlméretezett karikák és aszimmetrikus fülbevalócsodák várnak ránk ebben a szezonban. Mi több, építészet inspirálta geometrikus formák is visszaköszönnek, amelyek nemcsak a fülbevalókon, hanem nyakláncok, karkötők és gyűrűk formájában is jelen vannak. A klasszikus stílusok kedvelőinek jó hír: a gyöngyök is visszatérnek idén, de ezúttal ezer színben, méretben és formában. A barokk korszak inspirálta trendek most felemás fülbevalószettek, illetve egy- vagy kétsoros nyakláncok formájában jelentkeznek.

Swarovski kevert fém kristálynyaklánc, 199 000 Ft, Thomas Sabo kaleidoszkóp pillangómedál,
289 €, Annoushka tulipán 18 karátos arany és piros agát fülbevaló, 570 €, Freywille Claude Monet gyűrű, 726 500 Ft, P D Paola fülbevaló, 11 990 Ft

Az amúgy is lenyűgöző alkotások egy új, különleges trenddel tarkították a mezőnyt, ami nem más, mint a cipőékszer. A magas sarkú cipőktől kezdve a csinos topánkákig mindegyik cipőforma kapott egy kis csillogást. Bottega Veneta egy második bokapánttal dobta fel az egyszerű, vékony pántos szandálját, Prabal Gurung pedig egy vastag lánccal helyettesítette a megszokott pántját – kiemelve ezzel a boka kecsességét. A Laurence & Chico a lábfej felső részét és a cipősarkat körülölelő gyöngysorral alkotott egy háromdimenziós modellt. Ezek a lábbelik biztosan minden esemény fénypontját képezik majd, viszont nem kell visszafogottnak lennünk, simán párosíthatjuk farmernadrággal is ezeket a különlegességeket! Amennyiben barkácsoló hangulatban vagyunk, ezt a trendet kivitelezhetjük otthon is, elég egy nagyobb karkötőt a bokánk köré erősítenünk.

H&M gyöngyös fülbevaló, 1795 Ft, & Other Stories köves aszimmetrikus fülbevaló, 39 €, Vince geometrikus fülbevaló, 49 500 Ft,  Zara kagylós nyaklánc, 8995 Ft, Bijou Brigitte hullámgyűrű,  7,95 €, Parfois zöld köves nyaklánc, 9995 Ft