Szexi és romantikus szettek Valentin-napra

2020. február 13.
Semmi szükség stresszelni a tökéletes Valentin-napi szetten! Inkább gazdálkodjunk a már meglévő ruháinkból: biztosan össze tudunk rakni egy szexi vagy ünnepi összeállítást. 

Akár egy meghitt vacsora vár ránk a másik felünkkel egy elegáns étteremben, akár egy éjszakába nyúló összejövetelt tervezünk a szingli barátnőinkkel, a Valentin-nap jó kifogás egy kis kimozdulásra vagy otthoni programozásra. Mindig meglepetéseket tartogat, ha újragondolunk egy-egy már ruhatárunkban lévő darabot – és még az is meglehet, hogy újra beleszerethetünk egy rég elfeledett holmiba.

Egy kedves alternatíva a Valentin-nap eltöltésére a múzeumok és galériák csendes tereiben való bóklászás. Mi lehet romantikusabb egy Rubens-képnél, amit a festőről szóló tárlaton most még megtekinthetünk a Szépművészeti Múzeumban? Vagy ha inkább a kortárs művészet kedvelői vagyunk, a Banksy-kiállításon biztosan megtaláljuk, amit keresünk. Egy ilyen alkalomra érdemes felhúzni a lapos talpú cipőt, hiszen kényelmes viseletet biztosít és más látogatókat sem zavarunk vele. Gondolkodhatunk fűzős kiscipőkben, balerinákban vagy bokacsizmában is, mely egy szépen megválasztott egyberuhával még elkísérhet bennünket egy romantikus sütizésre is.

Uterqüe Lila massifülbevaló Ár: 15 900 Ft
Sister Jane Tyúklábmintás ruha Ár: € 145.99
Prada bézs balerin Ár: € 550
Shrimps gyöngyös táska Ár: 160 700 Ft

Amennyiben mégis a klasszikus vonalat választanánk, de nincs időnk átöltözni a munka után, gondolkozzunk alapdarabokban, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz. Feldobhatjuk könnyed, légies blúzunkat egy bőrnadrággal – az ünnepi hangulatot megtartva akár lehet piros masnis is. A kiegészítőket a minimalizmus jegyében válasszuk ki,  így a szettünk megfelel majd a munkahelyi protokollnak is, de mégsem tűnik majd annyira unalmasnak az esti randevún. (Azt pedig, hogy mi lapul a ruha alatt, már csak mi fogjuk tudni.)

ATU Body Couture Piros blúz Ár: € 275
Zara Zöld műbőr culotte Ár: 8 995 Ft
Patrizia Pepe Magassarkú bokacsizma Ár: 139 020 Ft
Thomas Sabo karóra Ár: € 249

Ha teljes romantikában gondolkozunk, egy szép ruha mindig jó választásnak tűnik, akkor is, ha épp nem a legújabb vásárlásunk során szereztük be, hanem éppen egy több éves darabról van szó. Ezt újraéleszthetjük akár színben harmonizáló, de mintában eltérő lábbelivel is, mely ebben az esetben például áttetszősége miatt nem nehezíti el vizuálisan az összképet. Ha több mintát kevernénk, akkor gondoljunk az anyagok minőségére, mert egy rosszul megválasztott darab teljesen más stílusba viheti át a megjelenésünket. Ha a ruhánk és a cipőnk mintás, mindenképpen tartsuk a kabátunkat és a táskánkat az egyszerű és egyszínű vonalon!

Pinko hosszú rózsamintás ruha Ár: € 395
Asos Plexi kockás magassarkú cipő Ár: €48.99
Strathberry Piros Táska Ár: £ 325
Gestuz Átmeneti rózsaszín kabát Ár: 92 990 Ft