Inspirálódjunk a New York Fashion Weekről!

2020. február 26.
Viszlát jövőre, New York! Na jó, azért nem kell egy évet várnunk a divathét-érzésre, hiszen egy adag új inspirációval szolgált idén is a világ egyik legismertebb divatfővárosa.

Igaz, hogy a divatheteken felvonulók stílusa gyakran túl sok vizuális információt hordoz, de folyamatosan igazolja is azt, hogy gardróbjainkban rengeteg még fel nem fedezett lehetőség lapul.

New Yorkba idén visszatértek az erőteljes művészeti hatások, például az op-art optikai illúziói vagy a graffitiművészet szivárványszínű kollázsai. Ezek a darabok minden tekintetet magukra vonzanak – legyenek azok kisruhák, kabátok vagy éppen nadrágkosztümök egyszerű, egyszínű kiegészítőkkel.

Ha a formavilágot vizsgáljuk, úgy tűnik, idén legnagyobb számban a csapott, ejtett váll képviseltette magát. Ez kabátokon, pulóvereken, ruhaujjakon, tehát a felsőruházat minden egyes szereplőjének az ujján jelen volt. Ha megpróbálnánk az ejtett fazont beiktatni a saját viseletünkbe is, figyelnünk kell az általános sziluettre, mivel lezsersége és túlméretezettsége miatt a ruhadarab enyhén dúsítja az idomainkat.

A legjobb, ha figyelünk arra, hogy szűkített szabású ruhadarabokkal vegyük fel őket. Amennyiben ezeket nem igazán részesítjük előnyben, a cipő legyen magas sarkú, hosszú szárú csizma, szűkített bakancs vagy zoknicipő, mivel ezek optikailag megnyújtják a test vonalát. Ami a kiegészítőket illet, az övek jó barátaink lehetnek ilyenkor is, míg az ékszerek szempontjából tartsuk magunkat a finom, vékony, alig látható csodákhoz.

A tavasz minták formájában is elérkezett: New York utcái virágba borultak a ruhákon lévő lenyomatoknak és hímzéseknek köszönhetően. Mi is tavasztündérekké válhatunk egy-egy ilyen ruhadarab viselésével, legyünk akár a tradicionális, a bohókás vagy az ultramodern trend követői.