Tavaszi táskaparádé

2020. február 20.
A tavaszi nagytakarítás nem csak a lakásra, hanem ruhásszekrényünkre is vonatkozik. Táskából elég néhány jól kombinálható és örökérvényű darab – ha nincs ilyen a ruhatárunkban, az idei év trendjei közül mutatunk néhányat, ami hosszú évekig kísérhet minket!

A mikrotásától a tote bagig minden méret, forma és szín megtalálható az idei táskapalettán. Mint egy elvetemült dzsungel – így képzeljük el a kifutó által nyújtotta kollekciókat, melyek felkészítenek bennünket üdeségükkel, bátorságukkal és humorukkal a tavaszi–nyári szezonra.

A vállon hordható rojtos dizájnoktól a túlméretezett vödörtáskákon keresztül (amelyek tökéletesen funkcionálnak a mindennapi viseletben is) az egészen a vad, extravagáns formákig, amelyek elsőre nem tűnnek valami praktikusnak – az őszi bemutatókon mindent megtalálunk ami szem-száj ingere. Gömbök, magnók, állat- és gyümölcsformák, flitterek, glitterek, jövünk!

GALA TPU limezöld és fekete táska, 25 £, MARARGENT bézs bőrtáska, 360 €, Staud fehér-kék növénymintás táska, 276 £, Fashion Nerd x Studio 33 pasztellszínű táska, 128 $, Betsey Johnson viragcserép táska, 88 $, & Other Stories patchwork taska, 129 €, Coach barna kistáska, 595 £,  Cult Gaia rózsaszín gyöngytáska, ‌127 800 Ft, Aldo pitonmintás vödörtáska, 60 $, BAGGU kockás táska, 10 $

1.  Vászon és bőr

A retró utazótáskákat idéző anyagok most újított formában jelentkeztek a Max Mara, a Burberry és a Hermés divatházak showján. A szofisztikált alakú darabokat modernebbé tehetjük egy blézerrel vagy egy midiruhával.

2. Összeszőtt bőr

A jellegzetes Bottega Veneta cipőket és táskákat a street style szettek ékeként tartják számon. Ebből kiindulva számos más tervező is rálépett az általuk kijelölt az útra – de persze mindenki a saját szájízére szabott verzióval jelentkezett a klasszikus fazonokból.

3. Puffos bőrök

Igazán sikkes külsőt kölcsönöz a viselőjének a nagy, tollpárnára hasonlító, vajpuha anyag, amelyekben gyönyörködhettünk a Givenchy, a Miu Miu és a Rejina Pyo kifutóin. Ezek a táskák megengedik, hogy két stílusirányba is elmozduljunk: az ultrafeminim külső egyszerűen elérhető vele, amennyiben a fagyiszínek valamelyikében választjuk, vagy ha egy selyeminggel, esetleg ruhával párosítjuk össze. A másik a maszkulin jegyeket viselő külső, melynek éles vonalait tompíthatjuk ezzel a felhőszerű kiegészítővel – csupán egy egyenes szabású szövetkabát kell hozzá, és kész is az munkába menős szettünk.

A puffos ujjak is újra divatba jöttek:

4. Croissant alakú táskák

A reggelik királynőjének is tekinthető pékáru most a szekrényünkből is visszaköszönhet. Amennyiben nemet mondanánk az édes kísértésnek, most bűntudatmentesen tarthatjuk kezünkben a francia ínyencségeket.

5. Érdekes formák

A croissant mellett minden konvencionális táskától eltérő forma menőnek számít a szezonban. Az egyáltalán nem mindennapi darabok tökéletes társnak bizonyulnak akkor, ha valami különlegesre vágyunk.

6. Pasztell árnyalatok

Az új évben a pasztell árnyalatok kivívták maguknak a központi helyet a tavaszi színpalettán. Ráadásul a ruhákon kívül bőségesen szerepelnek a kiegészítők között is, ilyeneket láthattunk például a Ralph & Russónál és a Fendinél.

7. Nagymama táskája

A nagyi táskája most metálos fényt és futurisztikus formát kapott. Az azonban nem változott, hogy a táskánk tartalma fokozott biztonságban van a retró táskazárak mögött.

Még több divattippért kattints IDE!