Harisnyás Pippi is megirigyelhetné 2020 trendjeit

2020. február 21.
Sokak számára a harisnyanadrág viselése a gyermekkor iskolai uniformisainak hangulatát idézi, amely nem mindig a legjobb élményekkel kapcsolódik össze. Elcsavarodó varrásvonalak, az anyagok okozta viszkető érzés, és még sok más kellemetlen emlék, amely megbélyegzi ezt az alapjában véve igenis praktikus ruhadarabot.

A télnek hamarosan búcsút inthetünk, így előkerülhetnek a szoknyák és a ruhák is a szekrények mélyéről. Egy érdekes, egyedi harisnyanadrág társaságában új életet adhatunk nekik – sőt, egy izgalmas harisnya a szettünk középpontja is lehet.

A kifutón innen és túl rengeteg változatnak lehettünk szemtanúi, ezek közül talán Marc Jacobs felemás lábszárú, a Tasha CPH retró stílust idéző és a Gucci logómintás változatai mondhatók igazán szemet gyönyörködtető, minőségi klasszikusoknak.

Könnyedén beiktathatjuk ezt a trendet a ruhatárunkba, hiszen megannyi termékből válogathatunk, így több stílus képviselői is maguknak érezhetik a hagyományosan feminin ruhadarabot. A konzervatív fazonúaktól egészen az extrém, szakadt vagy strasszokkal és gyöngyökkel díszített megoldásokig van itt minden, lassan lemondhatunk a nadrágokról a szoknyák javára. Akár elegánsan eseményre, akár a mindennapi szettjeinkhez is viselhetjük őket!

Max Mara Weekend gyapjúponcsó, 324 690 Ft, Calzedonia fekete fátyol harisnyanadrág hátul csíkkal, 4295 Ft, Mango farmer midiszoknya, 9995 Ft, Massimo Dutti szürke kötött magasnyakú pulóver, 79,95 £  Scotch & Soda kalap 59,95 €, Omega karóra, ár kérésre, Coccinelle táska 325 €, Eve by Eva Reményi buborékgyűrű, 38 900 Ft, Twinset szegecses cipő, 115 710 Ft

Az ikonikus varrásvonalat idéző csík ma már több módon is megjelenik a harisnyákon: legyen az hosszú, egyenletes vagy szaggatott, selyemszalaggal helyettesített, esetleg a bátrabbaknak duplasoros, színes csíkokkal. A feltűnőbb csíkokat nappalra könnyedén tompíthatjunk egy középhosszú farmerszoknyával, vagy más egyszerűbb anyaggal, esetleg lapos talpú, maszkulin lábbelivel.

Karl Lagerfeld mintás sál 115 $, COS bézs kötényruha, 89 €,  A Cloud Balance fehér táska, 339 $, Alexa Chung x Barbour kockás ing 149 €, By Far aranyszínű bokacsizma, 171 600 Ft, Stefanel viszkóz ballonkabát, 350 $,  H&M napszemüveg, 5995 Ft

Ha fázósabbak vagyunk, akadnak kasmír- és pamut-gyapjú keverék harisnyák is, viszont ezek –anyagukból kifolyólag – optikailag enyhén vastagítják a lábakat. Érdemes ezért kötésében inkább a vertikális csíkozásút választani, sötétebb színvilágban.

Ha nagyon merész hangulatban érnek minket az első napsugarak, akkor nyugodtan próbálkozhatunk logós és más, sűrűn mintázott felületekkel is. Ezeket leginkább visszafogott, áramvonalas ruhadarabokkal viseljük, mivel ezek a harisnyanadrágok vonzzák csak igazán a tekinteteket!


Sugarbird logómintás harisnya, 18 990 Ft, BSB Fashion halakkal díszített dzseki, 112 € 112, Musette sportcipő, 169 €, Zara krémszínű kötött ruha, 6995 Ft, Desigual perforált övtáska, 24 999 Ft, Benetton mellény, 119 £

Még több divattippért kattints IDE!