Irina Shayk fenntartható fehérneműben

2020. március 07.
A gyönyörű Irina Shaykot a Green Collection kampány arcaként láthatjuk majd. A fenntartható kollekciót az Intimissimi az újrahasznosítási programjának 10. évfordulója alkalmából dobta piacra.

Az Intimissimi nemrég mutatta be első fenntartható kollekcióját, amelynek az arca a világhírű orosz modell, Irina Shayk lett. A márka – az újrahasznosítási programjának 10. évfordulója alkalmából – az új kollekcióval azokat a környezettudatos vásárlóit célozza meg, akik a fenntartható és ellenőrzött forrásból származó anyagokból készült felsőruházatot és fehérneműket keresik.

A Green Collection darabjai a 2020-as tavaszi–nyári kollekció részeként debütálnak: fehérneműk, hálóruhák és kötött felsők, amelyek külön megjelölést kapnak az üzletekben is. Az új széria darabjai olyan anyagokkal készültek, amelyek előállítása alacsony környezetszennyező hatású és forrásuk ellenőrzött:

  • csipke, amely a Fulgar Group által előállított Qnova újrahasznosított poliamidfonalat tartalmaz: fenntartható és megújított
  • selyem, amely a Bluesign által tanúsított: a csökkentett környezetterheléssel előállított termékekért
  • Lenzing modál és bambusz: megújuló és fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa felhasználásával gyártva.

Ezen hitelesítések mindegyike megjelenik a termékek címkéjén is, tulajdonságaikkal együtt: puhaság, könnyedség és légáteresztő képesség. A debütáló kollekció két fehérnemű-családot foglal magába.

A The Garden Fairy fehérneműk és bodyk Fulgar QNova® csipkével készülnek, míg a Rare Beauty fehérneműk gyártásakor (Gioia és Sofia fazonú melltartók, brazil fazonú alsóneműk és harisnyatartó) Bluesign® tanúsítvánnyal rendelkező selyemmel is dolgoznak, a fenntartható csipke mellett. A fehérneműkön túl a kollekció részei még hálóruhák, pizsamák és kötött felsők is, amelyek Lenzing modállal, mikromodállal, illetve bambuszszálakkal készültek.

Olvass tovább ÖKO témában!