Yurkov stílustippek: nőies szettek maszkulin csavarral

2020. március 25.
Ne csak a saját ruhatárunkban nézzünk körül otthon! Igen, még a férjünk vagy a fiunk gardróbja is meg tudja sokszorozni az outfitjeink számát úgy, hogy a szettjeink nőies bája se szenvedjen csorbát. 

Az utóbbi években, évtizedekben a férfiak elmozdultak a femininebb, a nők pedig a maszkulinabb trendek irányába, ezzel is tágítva az öltözködés láthatatlan korlátait.

1. Hordjuk egymás ruhadarabjait!

Attól, hogy maszkulin szabásvonalú vagy kifejezetten férfi ruhadarabot illesztünk az öltözködésünkbe, még lehetünk nőiesek, ha jól kombináljuk őket! Ráadásul ez a trend még fenntartható is, hiszen új holmik helyett elég a párunk vagy a gyerekünk gardróbjából elcsenni egy-egy szemrevaló darabot. Nemcsak különleges, de nagyon kényelmes is egy ilyen szett, így akár a karantén alatt otthoni munkavégzéshez is játszhatunk a különböző minőségekkel.

2. Tegyük bájossá!

Ha egy nagyon erősen maszkulin, military vagy sportos stílusú darabbal gazdagítanánk a szettünket, akkor ügyeljünk rá, hogy a hozzá párosított ruhák nőies szabásúak vagy mintájúak legyenek, amivel izgalmas egyensúlyt teremthetünk. Egy oversize cargo nadrághoz például válasszunk passzos, buggyos ujjú felsőt és körömcipőt, az oversize hoodie-khoz pedig magasfényű cicanadrágot, esetleg egy nőies napszemüveget vagy markáns rúzst!

3. Elő a túlméretezett kabátokkal

A férfi farmerkabátok, bőrzsekik, zakók idén nagyon trendi női kiegészítőnek számítanak, a lényeg itt is az arányokon van. A szaggatott férfi farmerkabát például nagyszerűen áll egy szupernőies miniruha felett egy vastag övvel, amellyel egy perc alatt homokóra-sziluettet varázsolhatunk magunknak. De begombolatlanul, hanyagul hordva is megteszi a kellő hatást, ha kivillan alóla a nőies alapruhánk és az idomaink.

4. Kezdőknek

Kezdőknek azt ajánljuk, hogy először ismerkedjenek a maszkulin trenddel egy-egy – most nagyon trendi – túlméretezett sportcipő, baseballsapka, férfiasabb vonalvezetésű napszemüveg vagy oversize nadrág formájában, hiszen ezek azok, amelyeket a legkönnyebben elvihetünk a nőies irányba, de mégis kellő fűszert adnak a legegyszerűbb együtteseinknek is.

Fotó: Getty Images


Ezt már olvastad?