Mi lehet a francia nők stílusának a titka?

2020. február 25.
Sikkesek, mégsem erőltetetten, pedig bátran keverik a stílusokat, és nem félnek megmutatni magukat a nagyvilágnak. Mi lehet a francia nők titka? Kovács Orsolya és Csánk-Takács Mirtill, a YURKOV stílusszakértői utánajártak!

1. Alapszínek és alapminták

Ha francia stílusról beszélünk, akkor soha nem a tarkabarka árnyalatokra gondolunk: a francia nők ruhatárában hagyományosan a fehér, a farmerkék, a bézs és a piros dominál. Minták terén a klasszikus pöttyök és csíkok, esetleg a visszafogott kockák jellemzik a gardróbjukat – semmi strassz, állatminta vagy óriási printek, mégis elképesztően elegánsak tudnak lenni még egy egyszerű farmer–póló kombinációban is. Gyakran választják a monokróm szetteket, amelyek hatalmas előnye, hogy mivel színükkel sehol sem törik meg a sziluettünket, optikailag slankítanak.

2. Francia fűszer

Természetesen az alapszínek és a visszafogott minták kombinációja még nem egyenlő a francia sikkel. Kell hozzá az a fűszer, amitől egy-egy szett több lesz mint egyszerű öltözködési mód, amitől a megjelenésünk egyenesen stílusos önkifejezési eszközzé válik. A franciák „fűszere” a lezserség, a sikkes kényelem, a magabiztosság és az esztétika iránti vágy elegye. Na és persze a divat generációkon – és nemeken – átívelő hagyománya, így szinte az anyatejjel szívják magukba a franciák a stílusérzéküket. Ha eltanulnánk a franciák stílus-fegyvernemét, akkor mindenképpen helyezzük előtérbe az egyéniségünket és a saját örökségünket is egy-egy szetten belül!

3. Basic ruhatár

Minden francia nő gardróbjában ott lapul egy tökéletes kék farmer, egy ropogós fehér ing vagy blúz, egy fehér póló, egy csíkos és egy pöttyös felső, egy karcsúsított bőrkabát, egy klasszikus kis fekete ruha, egy jól szabott zakó, egy karakteres napszemüveg és egy karakteres, minőségi táska. Igen, ennyi éppen elég ahhoz, hogy létrehozzuk azt az alap ruhatárat, amely egyszerre minőségi, trendi és hanyagul sikkes, pont mint a francia nők.

Egy dolgot mindig kerülnek a franciák: a túl szűk darabokat – legyen szó a tökéletes kis fekete ruháról vagy egy egyszerű szivarnadrágról. Helyette inkább mindig lezseren betűrik a felsők alját, hagyják, hogy természetesen mozogjon rajtuk az anyag, és hogy kapjanak levegőt a legelegánsabb ceruzaszoknyában is.

+1 A legszebb kiegészítő a frizura és a szolid smink

Nincs tupír, lakk vagy zselé: a természetes, lobogó és ápolt hajkorona a francia nők védjegye. Nem gond, ha belekap a szél, ha beletúrnak és nem tökéletes a választék. Ugyanez igaz a sminkre is, egyszerre mindig csak egy részét emelik ki vele az arcuknak. Vagy markánsabb az ajkuk, a szemhéjuk vagy a szemöldökük, esetleg az arccsontjuk, de ennél többre nincs is szükség. A lényeg a spontaneitás és a túlzásoktól, erőlködéstől mentes stílus. Így lesz a megjelenésük egyszerre praktikus, összeszedett és szuperszexi!

Mi lehet a francia nők titka?

Sikkesek, mégsem erőltetett módon, pedig bátran keverik a stílusokat és nem félnek megmutatni magukat a nagyvilágnak. Mi lehet a francia nők titka? Kovács Orsolya és Csánk-Takács Mirtill, a YURKOV stílusszakértői utánajártak!

Közzétette: Marie Claire Magyarország – 2020. február 21., péntek

Yurkov további stílustippjeiért kattints IDE!

Fotó: Getty Images