Super Mario összeállt a Levi’sszel

2020. március 27.
Csakis jó sülhet ki abból, ha két tervezőzseni adja össze a tudását. A Nintendo Super Mariója és a Levi's kollaborációja pont egy ilyen szerencsés együttműködés.

Ha szerethető ikonokról van szó, nehéz jobbat találni Super Mariónál, a bajszos olasz vízvezeték-szerelőnél, aki kék overalljában rutinszerűen menti meg a hercegnőt a játék egyik jelegzetes szereplőjétől, a mutáns teknősöktől a Csiperke Királyságban. Persze egy legendás videójátéknál többről van szó, egy olyan popkulturális ikonról beszélünk, aki harminc éve nyitja meg a képzelet világának kapuit felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A legjobb hír pedig az, hogy most a 2020-as tavaszi–nyári szezonra ő is csatlakozott a Levi’shez, ami legutóbb a Disney-vel és a Lucasfilmmel állt össze egy olyan különleges kiadású kollekció létrehozására, amely a Star Wars epikus történetét ünnepli.

A streetwear kollekció farmerei, pólói, pulóverei és kiegészítői két olyan kulturális ikont hoznak össze, amelyek fiatalos energiájukról, a nosztalgia iránti vonzódásukról és a kreativitásukról ismertek. Amióta Levi Strauss 1873-ban elkészítette az első rézszegecses farmerét, a márka a minőségi dizájn egyik bajnoka. Hasonlóan lett Mijamoto Sigeru, a Super Mario tervezője a videójátékok történetének egyik legelismertebb alkotója. Miután 1981 óta több mint 200 játékban szerepelt, Mario – csakúgy, mint a Levi’s – világszerte ismert.

A kollekciót élénk, telített színek és grafikák jellemzik, és természetesen a rajongók kedvenc karakterei, Mario, Luigi, Yoshi és Barack hercegnő sem hiányozhatnak. A Super Mario elemek nemcsak grafikaként jelennek meg a pólókon, hoodie-kon és farmereken, hanem olyan részletekben is, mint a farmerek zsebéből kikandikáló aranyérmék vagy a gombák és a csillagok a címkéken.

Kattints a kollekcióért a galériára!

21 fotó megtekintése

Ezt már olvastad?