A Calzedonia is beszáll a járvány visszaszorítása elleni harcba

2020. március 28.
A Calzedonia Group sajtóközleményt adott ki arról, hogy a cégcsoport hogyan járul hozzá a járvány visszaszorítása érdekében tett közös erőfeszítésekhez. Ennek egyik része például a márka gyártókapacitásának átalakítása és a védőmaszkok gyártása is.

A Calzedonia Group azonnali intézkedésekkel válaszolt az egészségügyi intézmények megnövekedett igényeire, és a szolgálatukba állította termelőegységeit, valamint gazdasági erőforrásait. Március 23-tól kezdve a társaság számos üzemét alakította át, hogy azokban orvosi maszkokat és védőruhákat állítson elő. A műveletet a társaság elnöke, Sandro Veronesi elengedhetetlennek tartja, ezzel is bizonyítva, hogy a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít munkatársaira, vásárlóira és az egészségügyi válsághelyzetre, amely mindannyiunkat érint.

Első lépésként a cég minden olyan üzletét bezárta, amik a veszélyeztetett zónákba tartoztak, majd később egész Olaszországban bezárta üzleteit még a hivatalos kormányrendelet előtt. A veronai cégcsoport tulajdonában lévő olaszországi Avio (TN) és Gissi (CH), valamint a horvátországi üzemek kerültek átalakításra a maszkok és védőruhák gyártására.

Az átalakítás speciális berendezések beszerzésével jöhetett létre, amellyel egy félautomata gyártósort hoztak létre, valamint a varrógépeket kezelő alkalmazottakat is átképezték az új gyártási technológia elsajátítására. Ezek az újonnan átalakított üzemek kezdetben napi 10 000 maszk gyártására képesek, de arra számítanak, hogy ezt a számot növelni tudják az elkövetkező hetekben. Az első elkészült maszkokat a társaság március 23-án a veronai kórháznak, valamint Verona városának adományozta.

Tudtad?