Parfüm helyett ingyen vírus elleni kézfertőtlenítőt gyárt ezentúl a luxuscég

2020. március 18.
A globális koronavírus-járvány hatásai úgy tűnik, begyűrűztek a szépségpiacra is. A luxusipari óriásvállalat, az LVMH a napokban jelentette be, hogy parfüm helyett a hiánycikknek számító alkoholos kézfertőtlenítők gyártásával igyekeznek a járvány elleni küzdelemhez hozzájárulni.

Bernard Arnault, a párizsi központú multinacionális konglomerátum, az LVMH vezérigazgatója úgy döntött, a Christian Dior, a Guerlain és a Givenchy márkáihoz tartozó gyáraiban ezentúl a parfümök és a kozmetikumok helyett alkoholos kézfertőtlenítők készülnek majd a szalagsorokon.

A francia milliárdos cége vasárnap jelentette be a tervét, amely a hírek szerint hétfőn már életbe is lépett, azaz a cégcsoport híres luxusmárkái egy időre visszafogják a parfümkészítést, ezzel is segítve a COVID-19 járvány elleni küzdelmet.

Az alkoholos kézfertőtlenítő gélkészítmények gyártása addig zajlik majd a LVMH luxusmárkáinak gyáregységeiben a francia egészségügyi hatóságokkal egyeztetve, ameddig arra szükség van. A Franciaország szerte hiánycikknek számító fertőtlenítőszerekből állítólag már az első héten 12 tonna készül, amelyeket ingyenesen adnak át az egészségügyi hatóságoknak, akik később országszerte eljuttatják azokat a gyógyszertárakba és az üzletekbe.

Így ápold a kezed kézfertőtlenítés után!

„Az LVMH ezen kezdeményezés révén a termékhiány kockázatát szeretné csökkenteni Franciaországban, egyúttal lehetővé tenni, hogy nagyobb számban tudjanak az emberek a megfelelő lépésekkel védekezni a vírus terjedése elleni küzdelemben” – áll a cégcsoport Twitteren közzétett közleményében.

Fotó: Getty Images