Kiderült egy titok az ikonikus Spice Girls ruháról

2020. március 31.
Geri Halliwell, a Spice Girls egykori énekese nemrég egy videóban fedte fel a titkot az emlékezetes angol zászlós miniruhájáról.

„A ’90-es évek majdnem olyan volt, mint a ’60-as évek. Volt egy nagyon egyedi íze – mondja Geri Halliwell, aki időközben felvette férje nevét, és Geri Hornerként mutatkozik be. – Kiváló volt a zene. Fantasztikus volt a divat. Ott volt a Calvin Klein által hozott letisztultság, a tréningruhák, Kate Moss, az Oasis és a Spice Girls. Egy nagyon-nagyon virágzó periódus volt ez. Képzeld el, hogy a húszas éveid a ’90-es évekre estek! Micsoda idők!”

Az énekesnő arra is pontosan emlékszik, amikor a Gucci tervezője, Tom Ford megmutatott neki egy fekete miniruhát, ami leginkább Marilyn Monroe kacér fürdőruhájára hasonlított. Bár a tervező nem a visszafogottságáról híres, az énekesnő szerint a vintage ruhának semmi üzenete nem volt – éppen ezért feldobta egy nemzeti zászlós konyharuhával. „Miután megmutattam az ötletet a stylistnak, azt mondta: »Ezt nem hordhatod! Ez rasszista! Ez a Nemzeti Front!«”

A Nemzeti Front egy szélsőjobboldali párt az Egyesült Királyságban, amit még 1967-ben alapítottak, és a ’70-es években a negyedik legnagyobb pártnak számított. A rasszista párt szimbólumának alapja a brit nemzeti zászló. Geri Halliwell csak azért is keresztül vitte akaratát, a ruhára pedig nemcsak a nemzeti lobogó került fel, de egy békejel is, az egészet pedig megfejelte egy piros bakanccsal. A fellépés után szinte az összes címlap az ő ruhájával volt tele.„Az a ruha minden nő hatalmának identitásává vált” – magyarázza az énekesnő. A teljes interjút itt tudod megnézni!

Geri Halliwell of British all-girl singing group the Spice Girls at the Brit Awards, 24th February 1997. (Photo by Dave Benett/Getty Images)

British singer Geri Halliwell, a.k.a. Ginger Spice of the Spice Girls on stage at the Brit Awards, in a union jack dress, 24th February 1997. (Photo by Dave Benett/Hulton Archive/Getty Images)

Forrás: Popsugar
Fotók: Getty Images

Ezt már olvastad?