Friss: leköszönt a Givenchy első női tervezője

2020. április 11.
A francia luxusmárka történetében Clare Waight Keller volt az első nő, aki elfoglalta a kreatív igazgatói széket.

A 49 éves brit tervező az Instagram-oldalán tette közzé a hírt: „Három igazán mesés év után eljött az idő, hogy lezárjam életem egy fejezetét. Megtisztelve érzem magam, hogy egy legendás divatház első női kreatív igazgatója lehettem, hogy lehetőséget kaptam öröksége ápolására, újraálmodására.”

 Clare Waight Keller

„Az haute couture világa szakmai »utazásom« egyik legfontosabb fénypontja volt. Rengeteg hihetetlen pillanatban volt részem a briliáns Givenchy-műhelynek és a tervezőcsapatnak köszönhetően: kivételes tehetségetekre és elhivatottságotokra örökre emlékezni fogok.” A tervező külön köszönetet mondott a „névtelen” hősöknek, akik a kulisszák mögött ténykednek, hogy gördülékenyen működhessen a kommunikáció, a gyártás, a kereskedelem és az eladás.

Clare Waight Keller 2017-ben csatlakozott a kreatív csapathoz, Riccardo Tiscit váltotta a kreatív igazgatói székben. Stílusa merőben eltért elődjétől, amivel új lendületet hozott a divatház életébe. Nevét a szakmán kívül akkor ismerték meg igazán, amikor megalkotta Meghan Markle menyasszonyi ruháját – majd két éven át a hercegné egyik első számú tervezője lett. Utolsó munkája a 2020-as őszi kollekciója.

Olvastad már? 

Bár azt még nem lehet tudni, hol folytatja munkáját Clare Waight Keller, bejegyzésében egy új epizódról is ír, sorait pedig azzal zárja, hogy „Hamarosan találkozunk!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Ápr 10., 2020, időpont: 7:05 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Febr 19., 2019, időpont: 6:25 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Ápr 7., 2020, időpont: 1:31 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Jan 26., 2020, időpont: 8:57 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Szept 16., 2019, időpont: 3:50 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller) által megosztott bejegyzés, Márc 4., 2019, időpont: 11:21 (PST időzóna szerint)

Forrás: Fashion Magazine
Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?