Ékszert tervezett az egészségügyi dolgozóknak a Pandora

2020. május 13.
Nővérek számára tervezték azt az ezüst ékszert, aminek eladása egy jó ügyet szolgál: azokat az egészségügyi dolgozókat támogatja, akik nap mint nap felveszik a harcot a vírussal.

Május 12. az ápolók nemzetközi napja, és az ápolás hete alkalmából különleges ajándékkal készült a Pandora: a vörös keresztet, nővér feliratot és sztetoszkópot ábrázoló kis ezüst sterling medálok (charmok) eladásából befolyt összeget a Kanadai Ápolói Alapítvány számára ajánlja fel, hogy így mondjon köszönetet a frontvonalban dolgozóknak. Az ékszergyártó 20 000 dollárt biztosan adományoz, de az eladások alapján ez az összeg a sokszorosára nőhet. Az alapítványhoz befolyt összeget mentális egészségmegőrzésre, tréningekre és kutatásokra fordítják a válság idején.

pandora

Az ápolók nemzetközi napja Florence Nightingale brit ápolónő és statisztikus születésnapjára esik (1820. május 12.), a modern nővérképzés alapjait ugyanis ő fektette le. Komoly reformokat indított el a betegellátásban, annak hatékonyságát statisztikai alapon elemezte. Hitte és hirdette, hogy az alapvető méltósághoz és a megfelelő ellátáshoz mindenkinek joga van nemtől, nemzetiségtől és vallási felekezettől függetlenül.

Forrás: Pandora

Ezt már olvastad?