Már újrahasznosított nemesfémből is készülnek ékszerek

2020. június 08.
Egy jó hír mára is: újabb márka tett ígéretet, hogy a jövőben kizárólag újrahasznosított ezüstből és aranyból készíti ékszereit.

A fenntarthatóság és az újrahasznosítás elérte az ékszeripart is. Aminek mi csak örülni tudunk. Egyre inkább arról szólnak a hitvallások, hogy próbálnak környezettudatosan gondolkodni. Fenntartható ékszerek hódítanak az új 007-es filmben is, az olyan luxusmárkák, mint a Chopard is beálltak a sorba. De az év elején mutatkozott be a COS is újrahasznosított ezüstből készült ékszerkollekciójával.

Az egészségügyi dolgozók támogatása után egy újabb jó hírrel állt elő az ikonikus ékszermárka is, a Pandora: öt éven belül ékszerei egy az egyben újrahasznosított nemesfémből készülnek majd – vagyis 71 százalékról 100 százalékra kapcsolnak, hogy minimalizálják a szén-dioxid-kibocsátást.

„A fenntarthatóság és minőség mindig is alapvető értékek voltak a Pandora számára, és mivel tudjuk, hogy ügyfeleink törődnek azzal, hogy hol és hogyan készülnek a termékeink, évek óta újrahasznosított fémeket használunk” – nyilatkozta Stephen Fairchild, kreatív igazgató, és hozzátette, az ezüst és az arany nem veszít az értékéből akkor sem, ha újrahasznosítják, így a vásárlók úgy jutnak értékes ékszerekhez, hogy közben a természet értékei sem sérülnek.

Kattints a képre, és nézd meg az újrahasznosított ékszereket!

26 fotó megtekintése

 

Fotók: Pandora

Ezt már olvastad?