5 márka, amely óceáni műanyagból készíti termékeit

2020. június 15.
Fürdőruhák, ékszerek, napszemüvegek, széldzsekik: olyan menő termékeket gyűjtöttünk össze, amelyek az óceánok és tengerek hulladékaiból készülnek.

Az egyszer használatos műanyagok ideje lejárt, pontosabban nagyon jó lenne, ha mindörökre elköszönhetnénk tőlük, hiszen túlságosan nagy mennyiségben vannak jelen a természetben. A környezetvédők azt jósolják, hogy 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal. Éppen ezért fontos az újrahasznosítás, hiszen ezzel a műanyag kikerül a természetből, és egy új „szerepben” szolgál tovább. A legtöbbször újrahasznosított termék a PET-palack, amit válogatás, majd alapos tisztítás után pelletté olvasztanak, hogy aztán fonalat, végül pedig ruhákat, kiegészítőket készítsenek belőle. Az alábbiakban öt olyan márkát mutatunk, amelyek termékei újrahasznosított műanyagból készülnek.

Londre

A márka fürdőruha-kollekciója 90 000 darab műanyag palackból készült, amit Tajvan partjainál gyűjtöttek össze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LONDRE (@londrebodywear) által megosztott bejegyzés, Ápr 1., 2020, időpont: 9:23 (PDT időzóna szerint)

Labo Mono

A londoni márka nemcsak újrahasznosított műanyaggal dolgozik, de a ruhák mellé javítókészletet is ad, hogy a termék minél hosszabb életű lehessen. Amennyiben nem lehet már tovább javítani, a termék beváltható, a régiért cserébe az újra engedmény jár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Labo Mono – Adventure Apparel (@labomono) által megosztott bejegyzés, Dec 9., 2019, időpont: 2:11 (PST időzóna szerint)

Batoko

Az óceánok hulladékából készíti fürdőruháit a brit márka, amely mára már több mint 220 000 palackot használt fel termékeihez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

WE’RE RUBBISH. LITERALLY. (@batoko) által megosztott bejegyzés, Febr 24., 2020, időpont: 4:01 (PST időzóna szerint)

Norton Point

A márka napszemüvegei az óceánokat ellepő műanyag hulladékból készülnek. A cég a profit öt százalékát kutatásra, fejlesztésre és oktatásra fordítja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NORTON POINT® (@nortonpoint) által megosztott bejegyzés, Dec 24., 2018, időpont: 10:53 (PST időzóna szerint)

Emma Burton Designs

A tengerek műanyag és üveghulladékaiból készülnek azok az ékszerek, amelyek minden egyes darabját a tervező maga szedi össze a partokon.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Burton Designs (@emmaburtondesigns) által megosztott bejegyzés, Máj 27., 2019, időpont: 12:37 (PDT időzóna szerint)

Forrás: Independent & Fashionmagazine

Ezt már olvastad?