A nyár kihívása: maszk napszemüveggel

2020. augusztus 07.
Ezt a három tanácsot érdemes megfogadni, ha napszemüveggel hordjuk a maszkot.

Ha megugrottuk a kihívás első részét, vagyis hogy felhelyeztük a napszemüveget és a maszkot, már csak az a kérdés, hogy mennyire festünk benne vállalhatóan. Természetesen a kérdés vírus idején teljességgel irreleváns, de az ember azért csak belenéz a tükörbe, és bizony nem mindig boldog attól, amit lát. Még szerencse, hogy a divatszakértők tudják, hogyan lehet trendi a napszemüveg-maszk kombináció.

Billie Eilish

Billi Eilish

Amikor Billie Eilish a januári Grammy-díjátadón napszemüvegben és maszkban vonult át a vörös szőnyegen, mindenki sztárallűrnek tudta be a dolgot – és senki se hitte volna, hogy alig pár hónappal később amolyan kényszerű trend válik az összeállításból. Mindennek tetejében egy olyan viseletről beszélünk, ami nemcsak a mimikánkat, de a tekintetünket is elrejti, így a világ szinte semmit nem lát belőlünk, csak találgatni lehet, hogy haragosak vagyunk vagy mosolygunk. Éppen ezért fontos, hogy

  •  a maszk-napszemüveg összeállítás során figyeljünk arra, hogy minél többet mutassunk magunkból. Kerry Washington színésznő például rendre hátra tűzi a haját, és nem takarja el a nyakát.
  • a választott napszemüveg ne takarja el a fél arcunkat, a méretes okuláré helyett válasszunk keskenyebbet. Az is fontos, hogy a szemüveg ne legyen teljesen sötét, fontos, hogy látható maradjon a tekintet.
  • a szigorú, műtős maszk helyett kényelmes szabású, kellemes mintájú maszkot válasszunk, ami tükrözi a személyiségünket, a stílusunkat. Ha ezt tesszük, igyekezzünk olyan maszkot választani, ami illik a napszemüvegünkhöz.

Forrás: theguardian
Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?