Giorgio Armani szerint erre az 5 alapdarabra minden nőnek szüksége van

2020. szeptember 07. |

Az időtlenségnek szentelt kapszulakollekciója kapcsán a tervező elmondta, mik azok a darabok, amik egy nő gardróbjából sem hiányozhatnak.

Az Emporio Armani Icon kapszulakollekciója messze elkerüli a kifutók hektikus világát, a gyorsan változó trendeket – helyette azokra a darabokra irányítja a reflektorfényt, amelyek egy életen át elkísérhetnek. A kollekció olyan klasszikus, letisztult, a város emberére szabott darabokból áll, amelyek a hétköznapok során tesznek jó szolgálatot. Nadrágkosztümök, hosszú kabátok, rövid bőrkabátok, blúzok, pólók, puha pulóverek: ezek alkotják az örök kollekciót, amelynek kapcsán a tervező azt is elárulta, szerinte mi az öt alapdarab, ami egyetlen nő gardróbszekrényből sem hiányozhat.

  • A zakó
  • A nadrágkosztüm
  • A letisztult póló
  • A nőies blúz
  • A hosszú kabát

A fenti öt ruhadarab közül a tervező a zakót külön kiemelte: „Számomra a zakó a gardróbszekrény egyik pillére, ami egyszerre feminin és maszkulin. Egy olyan sokoldalú darab, amit hol alkalmi, hol kényelmes vagy lezser formában álmodtam újra. A védjegyemmé váltak azok a struktúra nélküli zakók, amiket még a ‘80-as években terveztem nők és férfiak számára – azóta is ebből a tökéletes darabból indulok ki az új terveim során.”

Kattints a fotóra a galériáért!

Az Icon kollekció darabjai a márka weboldalán érhetők el

Fotó: Armani
Nyitókép: Getty Images
Forrás: Vogue

Olvasd el ezt is!

A divat jövője – és az Armani eddigi 45 éve

A divat jövője – és az Armani eddigi 45 éve

Az elsők között volt, aki a tevőlegesen is reagált a COVID–19 veszélyhelyzetre: a biztonságot előnyben részesítve lemondta a haute couture bemutatóját, átszervezte a munkát, és miközben a berobbanó járvány miatt megszorult kórházakat támogatta, a divatvilág hibáiról is volt ideje elmélkedni. Ki máshoz fordultunk volna a divat jövőjét firtató kérdéseinkkel, mint a napokban a 86. születésnapját és tervezői karrierje 45. évfordulóját ünneplő Giorgio Armanihoz? Ő pedig örömmel válaszolt a magyar Marie Claire-nek.

Szólj hozzá te is!

Még több Divat