Bábukon mutatta be kollekcióját a Moschino

2020. október 01.
Egy mély, erős és elgondolkodtató kollekcióval jelentkezett a Moschino divatház a milánói divathéten. XXL-es galériában mutatjuk meg a bemutató képeit.

A világunk a feje tetejére állt. Ugyan fel nem borult, de annyi biztos, hogy kifordult magából. Egyszerre szürreális és túlságosan is valóságos, ismerős, mégis idegen. Mindegy, hogyan jellemezzük a jelenlegi krízishelyzetet, egy biztos, a régi „kézikönyvet” kidobhatjuk a kukába, helyette újat kell írnunk.

Ennek szellemében készült a meglepetéseiről híres Moschino 2021-es tavaszi–nyári kollekciója: Jeremy Scott, a divatház kreatív igazgatója összeállításában az önmagából kifordult világra reflektált azzal, hogy láthatóvá tett olyan elemeket, amiket alapesetben mélyen rejt a szövet. Nadrágzsebek, varrások, fűzők, szélek, bélések váltak láhatóvá – miközben a néző egy tökéletesen megkomponált remekművet láthatott.

A krízishelyzetre való tekintettel a Moschinónál is egy alternatív, biztonságos megoldást kerestek a bemutatóhoz, és a film mellett tették le voksukat. Jim Henson néhai bábjátékos, a The Muppets alkotójának figuráit öltöztették be, hogy aztán filmre vegyék, ahogy felvonulnak a kifutón. A ruhákat babaméretben is elkészítették – mintegy utalva arra, hogy az új fejezetet apró lépésekben lehet csak elkezdeni.

Kattints a fotóra a galériáért!

MOSCHINO Milánói Divathét 2021
41 fotó megtekintése

Fotó: MOSCHINO

Olvasd el ezt is!