Gardróbvásár egy fontos ügyért

2020. október 13.
Közel ezer vásárló, üzletasszonyok, hírességek, lelkes divatrajongók – nekik köszönhetően hatalmas sikerrel zárult az UNICEF Magyarország háromnapos jótékonysági gardróbvására. 11 201 230 forint gyűlt össze, amelyet teljes mértékben az UNICEF lánygyermekeket segítő programjaira fordítanak.

Hosszú sorokban várakoztak  a hétvégén a divatrajongók a Deák Ferenc utcában, hogy szigorú óvintézkedések mellett, korlátozott létszámban beléphessenek a H&M márka bemutatótermébe, ahol egy háromnapos pop-up store-ban vadonatúj és alig használt női ruhák, kiegészítők, férfi- és gyerekholmik közül válogathattak. A rendkívül elérhető áron beszerezhető termékek között rengeteg hazai tervezői darab is várta az érdeklődőket, mivel 65 magyar dizájner is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. A rendezvény szervezői és háziasszonyai – Mihalik Enikő világhírű topmodell, valamint Blaskó Nikolett, a hazai reklámszakma kiemelkedő alakja, az ACG Reklámügynökség ügyvezetője és az UNICEF kurátora – Magyarország stílusos üzletasszonyait, hírességeit is elhívta a jótékonysági gardróbvásárra, akik közül többen ruhatáruk legszebb darabjait ajánlották fel eladásra. Megkérdeztük  néhányukat, hogy mi motiválta őket ebben.

Egyedi Anikó, az Estée Lauder csoport Dél-Kelet Európai regionális igazgatója

„Nagyon sok ruhát vásárolok, de soha nem dobom ki őket, ha már valamilyen ok miatt nem hordom őket. Általában családon belül szoktam elajándékozni a feleslegessé vált darabjaimat. Örültem a lehetőségnek, hogy ide is tudtam jó néhány ruhát adományozni, mert meg vagyok győződve arról, hogy az eladásból befolyt pénz jó célra megy.”

Eleni Koráni műkereskedő, műkincsszakértő, az Ernst Galéria alapítótulajdonosa

„Minden tavasszal és ősszel átválogatom a ruhatáramat, és a kolléganőimnek szoktam odaajándékozni a már nem hordott darabokat. Eljöttem a gardróbvásárra, mert érdekelt a rendezvény, de magamnak nem vásárolok semmit sem. Nem akarom növelni a ruhatáram, és szeretném, ha maradna választék a többieknek. Helyette pénzt ajánlok fel, és így járulok hozzá a pénzgyűjtéshez.”

Axente Vanessa topmodell

„Nincs akkora gardróbom, mint amit az emberek elképzelnek rólam, de szeretem a szép ruhákat. Enikő hívott el, fantasztikus ötletnek tartom ezt a rendezvényt. Mindig támogatom az ilyen jellegű jótékonysági megmozdulásokat. Az újrahasznosítás lehetősége is fontos számomra: ahelyett, hogy új darabokat vásárolnánk, visszaforgatjuk, amit lehet.”

Tomán Szabina üzletasszony, a Toman életmódprogram megalkotója

„Hoztam néhány ruhát, pár kedvenc darabom is köztük van. Fájt értük a szívem, mert nehezen válok meg tőlük, de azt gondolom, biztos, jó helyre kerülnek. Örülök, hogy vannak magyar tervezők modelljei is a kínálatban, én közülük választok majd. Remélem, ez az esemény jó példát mutat a fiataloknak a fenntarthatóságról, a tudatos gondolkodásról.”

Olvass tovább!