Hat híresség csatlakozott az UNICEF új programjához

2020. május 23.
Az UNICEF Magyarország új adománygyűjtő programjához hat olyan híresség csatlakozott, akik a saját területük sztárjai. Béres Alexandra, D. Tóth Kriszta, Mihalik Enikő, Orvos-Tóth Noémi, az On the Spot alkotói és Nyáry Krisztián vállalták, hogy egy-egy különleges élménnyel, beszélgetéssel ajándékozzák meg azokat, akik jótékonysági sorsjegyet vásárolnak.

A Különleges élményekkel a gyerekekért – Adományozz és nyerj! program oldalán mindenki kiválaszthatja, hogy kivel, kikkel szeretne időt tölteni az online térben, majd megveheti a sorsjegyet. Az adomány minimum összege 2000 forint, de aki ennek a többszöröséért, például 4000 vagy 6000 forintért vásárol, az kétszer, háromszor nagyobb eséllyel indul, hogy elnyerje az élményt. A lehetőség természetesen átruházható, így a sorsjegy ajándéknak is kiváló.

Az adományokat az UNICEF Magyarország a koronavírus okozta krízishelyzet elleni küzdelemre használja fel idehaza és a fejletlen egészségügyi rendszerrel rendelkező országokban. A játékban résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy gyerekek a járványveszély idején tiszta vízhez és szappanhoz jussanak, segítséget kapjanak éhínség közepette, és oktatással lehetőséget egy jobb életre.

A hírességek mind egy-egy olyan területet képviselnek, amelyek kapaszkodót nyújthatnak a mostani vészhelyzetben. A sport, a kommunikáció, a mentális egészség, a világ iránti nyitottság és az irodalom egyaránt segítik az embereket abban, hogy járvány idején is megőrizzék testi, lelki frissességüket.
Béres Alexandra, az UNICEF Magyarország Bajnoka vállalta, hogy a játék nyertesének elárulja, mitől van mindig bomba formában. A fitnesz-világbajnok megoszt a szerencséssel mindent, amit a helyes étkezésről és mozgásról tudni érdemes.

Olvastad már?

„Talán még soha nem éreztem úgy, hogy ennyit segíthet a mozgás, mint ebben a nehéz, bezárt időszakban. Most nemcsak a teljesítőképesség növelése, a fittségi szint emelése a fő szempont, hanem a rendszeresség kialakítása is, amely egy egészségesebb, mentálisan fejlettebb, kevésbé stresszes egyént, és közösséget alakít ki. Úgy érzem, hogy a testmozgással kicsit ki tudunk lépni a monotóniából, és pozitív energiával tudjuk megtölteni a hétköznapokat. Ebben szeretnék segítséget nyújtani! Az UNICEF Bajnokaként az alultápláltság a témám: jelenleg 200 millió öt év alatti kisgyerek nem jut megfelelő táplálékhoz, a magam módszereivel azért küzdök, hogy ez megváltozzon, és ők is egészséges életet élhessenek” – mondta Béres Alexandra.

D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyarország nagykövete öt kisorsolt rajongónak mesél majd online formában a médiavilág és műsorai forgatásának kulisszatitkairól.
„Az elmúlt hónapokban mindannyian a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy milyen fontos a kommunikáció, és mennyire alapvető szerepet tölt be az életünkben a digitális tér. Nélküle elképzelhetetlen lett volna, hogy a gyerekeink folytathassák az iskolát, hogy „meglátogathassuk” a nagypapát, hogy mi magunk is értelmes munkát végezhessük… a mentális egészségünk szempontjából elengedhetetlen kikapcsolódásról nem is beszélve. Ennek az időszaknak rengeteg tapasztalata van szakemberként és magánemberként egyaránt, alig várom, hogy beszélgessünk róla az adományozóinkkal!” – mondta D. Tóth Kriszta.


Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész egy rendhagyó irodalomórára invitálja azokat, akik megnyerik az élményt. „Az elmúlt hetekben mindenkinek nehéz volt elfogadni a kényszerű korlátozásokat, amelyek egy része a karantén után sem tűnik el. Mindez jó alkalom arra is, hogy elgondolkodjunk rajta, mennyivel nehezebb lenne mindezt elviselni, ha nem lennének jó könyvek, filmek, zenék – azaz nem lenne segítségünkre a művészet. Az irodalom egyik funkciója pont ez: hogy akkor se legyünk teljesen egyedül, amikor valójában egyedül vagyunk” – tette hozzá Nyáry Krisztián.

Mihalik Enikő nemzetközi topmodell, az UNICEF Bajnoka a divat, a szépségipar és a modellvilág titkaiba vezeti be az öt nyertest. „Az UNICEF Bajnokaként elsősorban a lányok ügyét karolom fel. Azokét, akiknek nemcsak a koronavírussal, a szegénységgel, fegyveres konfliktusokkal kell megbirkóznia, hanem sokszor pusztán azzal a ténnyel, hogy lánynak születtek. Nagyon várom a beszélgetést azokkal, akiknek hozzám hasonlóan fontos a gyerekek ügye, és mind rajongunk a divatért” – árulta el Mihalik Enikő.

Orvos-Tóth Noémi pszichológus, bestseller szerző exkluzív beszélgetést ajánlott fel annak, akit érdekel a transzgenerációs önismeret témája. „Attól, hogy valaminek vége, még nem múlt el.” Ez lehetne a transzgenerációs szemlélet mottója. És valóban: szüleink, nagyszüleink, dédszüleink félelmei, veszteségei, szenvedései erősen befolyásolják sorsunk alakulását. Felmenőinktől nemcsak génjeiket, de traumáikat is megörököljük, és ha nem dolgozzuk meg ezeket a sötét árnyakat, a gyerekeinknek adjuk azokat tovább. Várom a beszélgetést, hogy közösen bontogassuk a családi örökség-csomagot” – mondta Orvos Tóth Noémi.

Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot Prima Primissa és Pulitzer-emlékdíjas alkotói az elmúlt 10 évben 100 országban forgattak – az élményeikről beszélgetnek majd három szerencséssel. „Sosem gondoltuk volna, hogy a mi életünkben is lesz egy olyan időszak, amikor gyakorlatilag lezárt országhatárok között élünk majd… Mi is meglepődtünk rajta, hogy mennyire nem hiányzik az utazás, sőt, mintha éppen most értünk volna haza igazán. Nemcsak a legemlékezetesebb utazásainkról, hanem erről a furcsa hazatalálásról is szívesen beszélgetünk majd azokkal, akiket kisorsolnak az adományozók közül. Tartsatok velünk ezen a különleges utazáson az Északi-sarkkörtől Afganisztánon és Amazónián át Eritreáig, és támogassátok ti is az UNICEF munkáját!” – üzente Cseke Eszter és S. Takács András.

Sorsjegyet váltani itt tudtok!

Láttad már?