Kristen Stewart volt az egyetlen néző a Chanel divatbemutatóján

2020. december 08.
A Chanel divatház egy egész francia kastélyt foglalt el azért, hogy bemutassa legújabb Métiers d’Art kollekcióját. A show-t ezúttal is közönség nélkül szervezték meg.

A Chanel divatház 2003 óta minden évben bemutatja Métiers d’Art kollekcióját, hogy ezzel tisztelegjen azon kézműves műhelyek előtt, amelyek szaktudása és precíz munkája nélkül nem létezne francia luxus. Virginie Viard tervező a tavalyi bemutató után sem adta alább, ezúttal egy kastélyban, a Château de Chenonceau-ban álmodta meg a pazar eseményt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHANEL (@chanelofficial) által megosztott bejegyzés

Az épület különlegessége, hogy azt nők tervezték és uralták. Itt élt többek között Diane de Poitiers francia nemesasszony, II. Henrik király szeretője és tanácsadója, akit a francia reneszánsz építészet fővédnökeként és tehetséges földbirtokosként tartanak számon, de itt lakott Medici Katalin is, akinek emblémája, az egymással összefonódó két C-betű szinte megegyezik a Chanel monogramjával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHANEL (@chanelofficial) által megosztott bejegyzés

A bemutatót a krízishelyzetre való tekintettel közönség nélkül rendezték meg, egészen pontosan a divatház múzsája, Kristen Stewart volt az egyetlen, aki az első sorból tapsolhatott.

A kastély nemcsak az eseménynek adott otthont, de a kollekciót is az ihlette, Virginie Viard szabadjára engedte fantáziáját, és elképzelte, hogy a reneszán nő ma hogyan öltözködne.

A bemutatót az alábbi videón tudod megnézni!

Forrás: marieclaire.co.uk

Olvass tovább!