Egy újabb márkánál került tiltólistára az angóra

2021. január 19.
Az állatvédők ereje egyre nagyobb: a PETA állatvédő szervezet nyomására döntött úgy egy újabb brand, hogy a gyártás során nem használ több angóragyapjút.

A francia American Vintage divatmárka bejelentette, minden jövőbeli kollekciójából száműzi az angórát – tette ezt a PETA állatvédő szervezet nyomására, ami komolyan bírálta a márkát az angóranyúl szőrének használata miatt, és megmutatta, mennyi szenvedéssel jár, amikor az állatok bundáját begyűjtik.

angóra nyúl

Angóranyúl

Az állatvédő szervezet számtalan online akciót tartott, kommentekkel bombázta a márka közösségimédia-bejegyzéseit, megszámlálhatatlan mennyiségű panaszt tett a brand ügyfélszolgálatán, tiltakozott a világ legnagyobb városainak üzletei előtt, szórólapokat terjesztett, és 320 000 PETA-támogatót tudott rávenni arra, hogy e-mailben is elküldje a cégnek az angóra betiltására vonatkozó felhívást. A kitartó tiltakozás megtette hatását, a Gucci, a Calvin Klein, a Burberry és Alexa Chung után az American Vintage is beállt a sorba, felhagy az angóratartalmú termékek értékesítésével.

angóra nyúl

Az angóranyúl bundája

Bár az alapító, Michaël Azoulay az Instagramon közzétett levelében igyekezett elmagyarázni a márka saját álláspontját, az állatvédő szervezetek agresszív fellépésével szemben az sem bizonyult elégségesnek, hogy garantálta, az állatok jólléte biztosított, szó sincs embertelen bánásmódról. A márka körül akkor fogyott el végleg a levegő, amikor alkalmazottait is napi szinten inzultálták, fenyegették. A brand már be is jelentette, hogy megtalálta, milyen alternatív alapanyaggal helyettesíti az angórát.

Forrás: fashionunited Fotók: Getty Images

Olvass tovább!