Az állatvédők rászálltak a videójátékokra

2020. április 04.
Az egyik legismertebb nemzetközi állatvédő szervezet, a PETA azt javasolta a vegán videojáték-rajongóknak, hogy ne horgásszanak, ne gyűjtsenek kagylót, vagy adjanak el bogarakat, miközben az egyik legnépszerűbb új videójátékkal, az Animal Crossinggal játszanak.

Az állatvédő szervezetek nemcsak a valódi, hanem a virtuális állatok védelmére is árgus szemekkel figyelnek. Így került az egyik legnagyobb és legismertebb, sok híresség (Charlize Therontól a Kardashian nővéreken át Olivia Wilde-ig) által támogatott állatvédő szervezet, a PETA látókörébe a Nintendo Switchre nemrég kiadott, és máris nagyon népszerű játék, az Animal Crossing, amelyet például Brie Larsson is játszik a nővérével, hogy így is tartsák a kapcsolatot a karantén idején.


A játékban a karakterek azzal kereshetnek pénzt, ha virtuálisan horgásznak, bogarakat és más állatokat gyűjtenek, amelyekkel aztán kereskedhetnek egymással. Az állatvédő szervezet szerint azonban a virtuális horgászat ugyanúgy nem vegán, mint a valódi.

A PETA mindig híres volt a radikális és megosztó üzeneteiről, akcióiról. Ezúttal sem álltak meg ott, hogy véleményt formáljanak a virtuális horgászatról. Kiadtak egy vegán útmutatót az új játékhoz, amely szerint tisztában vannak vele, hogy a virutális halak és bogarak nem valódiak és nem éreznek fájdalmat, ám ettől még a virtuális horgászat ugyanúgy erőszakos és rossz a környezetnek.

Olvastad már?

„Kiábrándító, hogy egy játék, amelyben a falusiak számos állatfajjal (elefántokkal, kacsákkal, szarvasokkal és malacokkal) békében élnek együtt, erőszakos viselkedésre buzdítanak a halak és a rovarok ellen. Mindezt ahelyett, hogy felismernék, hogy élő, lélegző és érző lények, amelyek az emberek szórakoztatására teremttettek. A szigetünknek biztonságosnak kellene lennie az összes állat számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt” – áll az állatvédő szervezet nyilatkozatában.

A kritika ellenére a PETA nem a játékkal szembeni bojkottra buzdítja a vegánokat, hanem arra, hogy inkább jó példával járjanak elől, és alternatív dolgokkal, például gyümölcsökkel kereskedjenek, gyújtsanak örömtüzeket, és az útleveleket és más tárgyakat alakítsák át vegánná.

Az állatvédő szervezet üzenetével egyelőre úgy tűnik, nem azonosulnak túlságosan még a vegán játékosok sem, és inkább komikusnak találják, hogy a PETA milyen komolyan vesz egy videojátékot.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash, Instagram