Óriási győzelem a nyércszőrméből készült műszempillák ellen

2020. július 06.
Tény, hogy szépek, puhák, de egy világ választja el az etikus jelzőtől a nyércszőrből készült műszempillákat, amelyek ellen kampányban harcolt a PETA állatvédő szervezet. Jó hír, hogy a brit Independent információi szerint a Sephora óriáslánc végleg kitiltja polcairól ezeket a kifogásolható eredetű termékeket.

Nem mindennapi döntést hozott a beauty addictok egyik nemzetközi kedvencének számító Sephora láncolat. Nemrég bejelentették, a jövőben nyércszőrstopot vezetnek be, vagyis nem rendelnek újabb, állati szőrből készült műszempillákat a polcaikra. A kozmetikai vállalat az Independent brit lap szerint a kint lévő készlet után (már csak az utolsó darabok vannak kint a polcokon) csakis szintetikus, etikus forrásból származó műszempillákat árul majd világszerte a vásárlóknak.


Ez hatalmas lépés, amiért a PETA állatvédő szervezet is régóta küzdött, kampányában arra igyekezve felhívni a figyelmet, hogy ezek a kisemlősök mennyi szenvedésben és rossz bánásmódban részesülnek, mialatt a lágy szőrükből többek közt minőségi műszempillák készülnek. Az állatvédő szervezetnek és a szépségápolásban az etikus megoldásokat, termékeket kereső vásárlóknak ez tényleg örömünnep, valóságos kisebb győzelem, a szőrmefelhasználás elleni harcban.

„A PETA-kampányt, valamint az ennek nyomában érkező több mint 280 000 vásárlói e-mailt követően a Sephora megerősítette, hogy leáll a nyércszőr műszempillák árusításával, a jövőben pedig csak szintetikus, műszőr termékeket kínál majd ebben a kategóriában” – erősítette meg a hírt a PETA külön nyilatkozatában.

A hír tényleg nagy jelentőségű. Reméljük, sokan követik majd ezt a tendenciát, előtérbe helyezve az etikus alapanyagokat, ahogyan azt is, hogy hamarosan a prémfarmok stresszgeneráló, szűk ketreceit is felszámolják, és egy nyércnek (vagy más állatnak) sem kell a szőrét, életét, szabadságát vagy egészségét áldoznia mások szépségének az oltárán…

A Sephora döntésével olyan márkákhoz csatlakozik, mint a Tarte, Too Faced, Urban Decay, belátva, hogy a cuki kis nyércek szőrméjének felhasználása a műszempillaiparban ugyanúgy nem állatbarát, mint a szőrmeipari bevetése. A helyük a természetben van, szabadon úszva, fára mászva…

Láttad már?

Fotó: Unsplash