Óriási győzelem a nyércszőrméből készült műszempillák ellen

2020. július 06. |

Tény, hogy szépek, puhák, de egy világ választja el az etikus jelzőtől a nyércszőrből készült műszempillákat, amelyek ellen kampányban harcolt a PETA állatvédő szervezet. Jó hír, hogy a brit Independent információi szerint a Sephora óriáslánc végleg kitiltja polcairól ezeket a kifogásolható eredetű termékeket.

Nem mindennapi döntést hozott a beauty addictok egyik nemzetközi kedvencének számító Sephora láncolat. Nemrég bejelentették, a jövőben nyércszőrstopot vezetnek be, vagyis nem rendelnek újabb, állati szőrből készült műszempillákat a polcaikra. A kozmetikai vállalat az Independent brit lap szerint a kint lévő készlet után (már csak az utolsó darabok vannak kint a polcokon) csakis szintetikus, etikus forrásból származó műszempillákat árul majd világszerte a vásárlóknak.


Ez hatalmas lépés, amiért a PETA állatvédő szervezet is régóta küzdött, kampányában arra igyekezve felhívni a figyelmet, hogy ezek a kisemlősök mennyi szenvedésben és rossz bánásmódban részesülnek, mialatt a lágy szőrükből többek közt minőségi műszempillák készülnek. Az állatvédő szervezetnek és a szépségápolásban az etikus megoldásokat, termékeket kereső vásárlóknak ez tényleg örömünnep, valóságos kisebb győzelem, a szőrmefelhasználás elleni harcban.

„A PETA-kampányt, valamint az ennek nyomában érkező több mint 280 000 vásárlói e-mailt követően a Sephora megerősítette, hogy leáll a nyércszőr műszempillák árusításával, a jövőben pedig csak szintetikus, műszőr termékeket kínál majd ebben a kategóriában” – erősítette meg a hírt a PETA külön nyilatkozatában.

A hír tényleg nagy jelentőségű. Reméljük, sokan követik majd ezt a tendenciát, előtérbe helyezve az etikus alapanyagokat, ahogyan azt is, hogy hamarosan a prémfarmok stresszgeneráló, szűk ketreceit is felszámolják, és egy nyércnek (vagy más állatnak) sem kell a szőrét, életét, szabadságát vagy egészségét áldoznia mások szépségének az oltárán…

A Sephora döntésével olyan márkákhoz csatlakozik, mint a Tarte, Too Faced, Urban Decay, belátva, hogy a cuki kis nyércek szőrméjének felhasználása a műszempillaiparban ugyanúgy nem állatbarát, mint a szőrmeipari bevetése. A helyük a természetben van, szabadon úszva, fára mászva…

Láttad már?

Cuki koalaszappannal a bozóttüzek által sújtott állatokért

Cuki koalaszappannal a bozóttüzek által sújtott állatokért

Január 24-től kapható globálisan az All The Wild Things szappan, amely lényegében egy Lush favorit, az Outback Mate limitált kiadású változata. Az eukaliptuszt és citromfüvet tartalmazó cukiságból befolyt bevétellel az ausztrál bozóttüzek által sújtott állatokat segítik.

Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Profiktól tanultuk meg a természetes álomsminket Bobbi Brown

Profiktól tanultuk meg a természetes álomsminket