A konyhaasztalon készültek a McQueen couture ruhái

2021. február 09.
A karantén minden home office-ra rányomta bélyegét: nappalik alakultak át digitális tantermekké, a hálószobák tárgyalókká – Alexander McQueen couture tervezőinek konyhái pedig szabászműhellyé, hiszen ők is otthonról folytatták az alkotást.

A sztárok kedvenc divatháza már a járvány első hullámában a dizájnerek otthonaiba szállíttatta a szükséges alapanyagokat és eszközöket, hogy időben elkészülhessen a 2021-es pre-spring és a couture kollekció. Így történhetett, hogy a konyhák szabászműhelyekké alakultak át, és a kerti fregolikon száradtak a frissen festett kelmék, hogy megszülethessen egy olyan kollekció, amiben a maszkulin Alexander McQueen-szabásminták mellett hibátlanul megférnek a tündérmesébe illő ruhaköltemények.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexander McQueen (@alexandermcqueen) által megosztott bejegyzés

A kollekció egyik leglátványosabb darabja az asszimetrikus, speciális festési technikával készített fekete-rózsaszín ruha, amely az ‘50-es évek olyan stílusikonjait idézi meg, mint Grace Kelly. A kézi csomózással és hajtogatással készített alkotás színezése bonyolult folyamat, amit a tervezők a kertjeikben kísérleteztek ki: ahhoz, hogy a rózsaszín szegélyt alul és felül is meg tudják tartani, a ruhát folyamatosan ki kellett teríteni, ráadásul a tökéletes végeredmény érdekében a ruha felső és alsó részét külön kellett festeni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexander McQueen (@alexandermcqueen) által megosztott bejegyzés

Egy másik fekete-pink ruha újrahasznosított alapanyagokból, elfekvő kelmékből állt össze. A magasított nyakú ruhát festett organzából építették fel, aminek minden egyes rétegét egyenként szabták ki, festették és varrták össze.

Nézd meg az Alexander McQueen couture kollekciót videón!

Forrás: The Cut Fotó: YouTube

Olvasd el ezt is!