Fenntartható alapdarabok bohém csavarral a ZIA új kollekciójában

2021. április 02.
A ZIA 2021-es nyári kollekciója is a minimalista, könnyen kombinálható darabokat részesíti előnyben, amelyek olyan időtlen fazonokból állnak, amelyek a tervező szerint hosszú évek múlva is alapdarabként funkcionálnak majd ruhatárunkban.

„ Az SS21 kollekcióval szeretnék a városi, elvárásokkal teli életet egy kicsit közelebb hozni az elfogadóbb természethez, párhuzamot hozva azzal, hogy a nők a tökéletlenségükkel tökéletesek” – mondja a tervező. Ehhez a kollekcióhoz együtt dolgozott az alapító egy hazai textiltervezővel, Fülöp Lucával, akivel megalkották a fenntartható irányelvük logóját, ami jelképezi számukra a természetet a városiasággal karöltve. A logót minden fenttartható darabon használni fogják a jövőben, az SS21 kollekcióban a tervező kézzel festi fel a darabokra, így a logó megőrzi természetes tökéletlenségét.

A kollekciókban több organikus anyagot használnak. Kombinálják a könnyed oversize fazont a női test szépségét kiemelő darabokkal, nem elfelejtve az időtlen stílust a funkcionalitást. Bohém stílusú kimonók, elegáns maxiruhák és a keypiece darabjaik is megjelennek egy kicsit új köntösben. Ebben a kollekcióban debütál a ZIA beachkollekciója fürdőruhával és strandruhával, amik újrahasznosított anyagokból készülnek.

Diszkréten, erőlködés nélkül tűnik ki a tömegből a kollekció, hangsúlyt fektetve az önmagát elfogadó nőre, aki kiélvezi a városi élet pezsgését, de nem felejt el visszakapcsolódni a természethez sem, ezért is ez a szlogen köszön vissza néhány alapdarabon: „I’m a brutally soft woman.”

A színek tekintetében a fehér, a bézs, az okkersárga és a fekete játszik kulcsszerepet. A kollekció különleges kiegészítői lesznek a nyers kristályok, kövek, amik a legjobban jelképezik a márka üzenetét tökéletes tökéletlenségükkel. Készülnek kollabborációban nyakláncok Németh Franciska ékszertervezővel és egyéb home decorok ezekből a kövekből, ásványokból.

20 fotó megtekintése

Fotó: Kecskés Marci
Styling és smink: Delne Evelin
Modell: The Roster Management

Olvass tovább!