Fenntartható menyasszonyi ruha? Sármán Nóra új kollekciója bebizonyította, hogy lehetséges

2021. május 24.
Az új kollekció a ready-to-wear fogalmát és életünk legszimbolikusabb ruhájának, a menyasszonyi ruhának a hagyományát ötvözi.

„Egészen kicsi korom óta érzem, hogy a menyasszonyi ruhák tervezésére predesztinálva vagyok. Egy olyan családban nőttem fel, ahol a nők gondolata a nap 24 órájában az esküvői ruha témája körül forgott. Anyukám, nagymamám és nagynéném is ebben a szakmában dolgoztak. Magam is egy soha ki nem merülő témának érzem ezt, az életünk egyik sorsfordulójához kapcsolódó hagyományos viseletet. Ugyanakkor a változás nem kerüli el, a műfaj nemcsak a divat által változik, hanem koncepciójában újul meg” – mondta Sármán Nóra új kollekciójáról.

Az új kollekció koncepciója a ruhatárba illeszthető menyasszonyi ruha: az olyan darabok készítése, melyeket nemcsak egyszer viselhetünk, az esküvőnkön, hanem utána is hordhatjuk. A kis fehér miniruha színes béléssel már nem is olyan esküvői, a csipketop és nadrág kombináció pedig külön-külön is felvehető – akár farmerrel, akár más színes darabbal. A polgári esküvői megjelenésbe a hétköznapi ruhatárunk elemei kerültek, úgy mint az elegáns gallér, a mini ingruha, vagy a lezser nadrág.

A kollekció fontos eleme a fenntarthatóság, de nemcsak azért, mert Nóra többször is felvehető ruhákat tervezett, hanem azért is, mert a menyasszonyiruha-készítés során keletkező anyagmaradékokból patchwork anyagokat alkotott, valamint régi vintage csipkéket is felhasznált a családi örökségéből.

A kollekció darabjai akár menyasszonyi ruhaként, akár ruhatárunk egy-egy különleges elemeként is felfoghatók. A kollekciót Vecsei Millinery fejdíszei és Nóra nagymamájának menyasszonyi szalonjából örökölt vintage kiegészítői teszik teljessé.

37 fotó megtekintése

Olvass tovább!