Az ayahuasca inspirálta a Pyer Moss couture kollekciót

2021. július 14.
A Pyer Moss első couture kollekciója senkinek nem okozott csalódást, a fekete tervezőzseni pedig azonnal beírta magát a divat történelemkönyvébe.

Kerby Jean-Raymond, a Pyer Moss alapító designere is bemutatta brandje első couture kollekcióját, amit az Elsa hurrikán két nappal ugyan eltolt, a giga siker így sem maradt el. A tervező huszonöt összeállítással készült, a bátor kollekció pedig szakított a hagyományos értelemben vett haute couture műfajjal – a designert ugyanis a Pixar és a Szezám utca világa inspirálta. Az egyes alkotások inkább nevezhetők szobrászati remekműnek mintsem ruhának, azokat ugyanis olyan tárgyakkal kombinálták, mint a közlekedési lámpa, a hűtőszekrény, a kupak vagy épp a gyerekbicikli.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pyer Moss (@pyermoss) által megosztott bejegyzés

A tervező őszintén bevallotta, eredetileg egészen más irányba szerettek volna elindulni a csapattal, de aztán elutaztak a Joshua Tree Nemzeti Parkba, ahol egy ayahuasca-trip hatására meggondolták magukat. Az egyes ruhákon hónapokon át dolgozott a stáb: a földig érő hajcsavarós összeállítás például négy hónapig készült. A designer kizárólag fekete alkotókkal dolgozott.

Nézd meg a Pyer Moss couture kollekciót videón!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!