Videón a Chanel és a Giambattista Valli haute couture kollekciója

2021. július 08. |

Most Párizsban lenni felér egy színes, csillogó álommal, az haute couture divathét ugyanis azokat is lázba hozza, akiket amúgy nem annyira mozgat a divat. Mutatjuk a Chanel és a Giambattista Valli 2022-es őszi–téli haute couture kollekcióját.

Chanel

Lagerfeld méltó utódja, Virginie Viard, a Chanel divatház kreatív igazgatója romantika helyett az optimizmusra helyezte a fókuszt haute couture kollekciójában, ahol minden egyes ruhát a legutolsó részletig aprólékosan megtervezett. Külön említést érdemelnek a hímzett részletek, amik Párizs legismertebb hímzőműhelyeiben készültek, és ahol mesteri fogásokkal kopírozták többek között Van Gogh vagy Georges-Pierre Seurat impresszionista festményeit.

Nézd meg a Chanel haute couture bemutatót videón!

Giambattista Valli

A veszély íze: így jellemezte haute couture kollekcióját Giambattista Valli, aki külön filmet álmodott meg a kollekcióhoz. Összeállítása a szabadság és a pillanat előtt tiszteleg, ami ki tudja, meddig tart. Kollekcióját a kiszámíthatatlanság és – látszólag – a nemtörődömség jellemzi, ami arra figyelmeztet, hogy nem kell semmivel foglalkozni, meg kell élni a pillanatot.

Nézd meg a Giambattista Valli haute couture bemutatót videón!

Forrás: Vogue Fotó: Chanel & Giambattista Valli

Olvasd el ezt is!

Nézd meg a Dior és a Dolce & Gabbana digitális bemutatóit!

Nézd meg a Dior és a Dolce & Gabbana digitális bemutatóit!

Párizsban most zajlik az őszi haute couture divathét – igaz, a koronavírus miatt nem a megszokott formában. Az élő divatbemutatókat törölték, cserébe most már tényleg bárki „beülhet az első sorba”, azokat ugyanis digitális formában sugározzák.

Szólj hozzá te is!

Még több Divat