Egy nejlonszatyorban kapta Liz Hurley az ikonikus, biztosítótűs Versace ruhát

2021. július 15.
Liz Hurley 1994-ben viselte Hugh Grant oldalán azt a fekete, hatalmas arany biztosítótűkkel összefogott Versace ruhát, ami nagy valószínűséggel örökre nyomot hagyott a divat világában.

Elizabeth Hurley és akkori barátja, Hugh Grant a Négy esküvő és egy temetés bemutatóján vettek részt. Hurley pedig ezt az ikonikus Versace ruhát viselte. Érdekesség, hogy a színésznő ekkor még nem tett szert különösebb hírnévre, emiatt sok divatház el is utasította a kérését, amikor ruhát keresett a jeles napra. A Versace divatház végül látott benne fantáziát, és ezt az igen merész, bokától combig kivágott darabot küldte a színésznőnek. 

Liz Hurley Hugh Grant Versace ruha

Bár a sajtót igencsak lázban tartotta akkoriban Liz Hurley és Hugh Grant kapcsolata, azon az estén mégis mindenki a látványos ruháról beszélt. A különleges Versace modellt azóta is csak „Safety Pin Dress”-ként emlegetik, mivel óriási arany biztosítótűk tartották össze a punk ihletésű, selyemből és lycrából készült ruhát. A hatalmas fémcsatokon ott díszelgett a Versace divatház logója, így nem kellett hosszasan találgatni, kinek a munkáját dicséri Liz ruhája. 

Igaz, hogy a filmben, melynek premierjén részt vettek, Hugh Grant játszotta az egyik főszerepet, azon az estén a színész barátnője vitte el a showt. A mélyen dekoltált, vékony pántos ruhát Hurley rafinált kiegészítőkkel dobta fel: a biztosítótűk színéhez passzoló arany karkötőt és karika fülbevalót viselt, a lábára pedig magassarkú platform cipő került. Egy ilyen összeállítás korábban egyáltalán nem számított megszokottnak a filmbemutatókon, 1994-ben azonban megtört a jég, az estén készült fotók az egész világot bejárták.

„Muszáj volt ruhát szereznem Hugh bemutatójára, de akkoriban egyáltalán nem voltam járatos a divat világában” – elevenítette fel a készülődést egy 2019-es interjúban a színésznő. „Egy irodában kaptam meg a ruhát, amit egy fehér nejlon zacskóból húztak elő. Hazavittem, kisminkeltem magam és felöltöztem. Akkoriban egy szűkös lakásban éltünk, ahol még egész alakos tükör sem volt, így indultunk neki az estének” – folytatta a színésznő, aki 25 évvel később is csodásan mutatott az ikonikus ruhában.

A Versace tervezői sem felejtették el a Safety Pin Dress sikerét, ezért időről-időre felbukkannak a hatalmas biztosítótűk egy-egy darabon: láthattuk már estélyi ruhákon, kabátokon, szoknyákon és topokon. Hurely merész ruhaválasztása óta a vörös szőnyegen felvonuló hírességek is kevésbé visszafogottak, vagyis Hugh Grant egykori barátnője több fronton is divattörténelmet írt azon az estén.

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?