Aurora Prima – itt a Szelence brand első kollekciója

2021. július 16.
Szerelemprojektnek indult vintage és használt ruhákkal, aztán az egyik secondhand üzlet látogatása alkalmával pattant ki a tervező, Tőke Borbála fejéből a Szelence brand ötlete. 

Borbálát mindig is vonzották a régi, antik tárgyak, gyerekkorában is imádta nagymamája holmijait, ékszereit tanulmányozni, majd ahogy nőtt, egyre több ruhadarabot örökölt tőle, amik azon kívül, hogy nagyon jó minőségűek, hihetetlen eszmei értéket is hordoznak számára. A mai napig, ha belép nagymamája otthonába, annak van egy különleges, nosztalgikus hangulata, gyerekkor illata lengi körbe az egész házat. 

Pontosan ezt az életérzést szeretné átadni a ruhadarabjaival. A régmúlt idők hangulata és a környezettudatosság eszméje mentén – amit dániai Erasmus-útján sikerült mélyrehatóbban tanulmányoznia – megszületett a saját márka gondolata, aminek neve alatt olyan kollekciókat szeretne tervezni, amik nemcsak, hogy újrahasznosított textíliákból készülnek, hanem minden darabjuk megismételhetetlen és egyedi történetet mesél el. 

Szelence márka darabjai új életet lehelnek elfeledett textíliákba, legyen az függöny, ágynemű, terítő. A régi anyagok kiválasztásánál legfontosabb szempontok közé tartozik a minőség, az egyediség, vagy hogy kézzel készítették. A tökéletlenség és az apró hibák pedig csak jobban felébresztik az emberben az érzést, hogy annak az anyagnak micsoda múltja lehetett. 

Minden darab egyedi és limitált számban elérhető, nem trendek szerint készülnek a ruhák, hanem a tervező a brand filozófiája szerint inspirálódik egy-egy kollekció vagy ruhadarab készítésénél – figyelembe véve az anyag minőségét, textúráját, karakterét. 

Aurora Prima, azaz magyarul Első Hajnal nevet kapta a legelső kollekció, ami egy álomszerű hangulatot próbált megragadni – hordható ruhákon keresztül. Fő darabjai a kabátkák, amik függönyből készültek, de találunk a kollekcióban ingeket, szoknyákat, nadrágokat is. 

A kollekcióhoz a régi textíliák úgy lettek összeválogatva és tervezve, hogy ne csak külön-külön, hanem együtt, egymással párosítva is megállják a helyüket. A kabátkákban inkább a sárgás, földszínek dominálnak, míg a többi darabnál a fehér és a pasztellszínek kombinációja jelenik meg. 

12 fotó megtekintése

Olvass tovább!