Csigáspolip mint múzsa: íme Éva Reményi új kollekciója

2021. július 17.
A márka új kollekciójára jellemző tekeredő spirálformák, kontrasztos barázdák és egyenetlen, organikus felületek a természetben rejlő egyszerű, ősi szépségre reflektálnak. 

A kollekció egy veszélyeztetett tengeri élőlényről, a nautiluszok rendjébe tartozó csigáspolipról kapta a nevét. A nautiluszokat élő kövületeknek is nevezzük, mert létezésüket ősmaradványokból azaz fosszíliákból is ismerjük. Napjainkban számuk rohamosan csökken.

„Nautilus egy természetes, túlzásoktól mentes kollekció, amibe érdekes csavart vihetünk a különböző gyűrűk, karkötők vagy nyakláncok együttes viselésével” – mondja a tervező. Az egyes darabok viaszveszejtéses módszerrel készültek aranyozott réz, illetve ródiumozott ezüst változatban. 

A Nautilus kollekció egy kiemelten fontos témára, a környezettudatosságra és a tengeri élővilág megóvására is szeretné felhívni a figyelmet. Legfontosabb üzenete, hogy a ma embere milyen lenyomatot hagy az utókor számára!? A környezettudatosság nem csak ihletőerő a márka számára, ugyanis a kollekció bevételének 5%-át az Oceans Clean Upnak adják.

34 fotó megtekintése
8 fotó megtekintése

Fotó: Rohonczi Anita /Festy Art

Olvass tovább!