Ejtőernyős mutatta be Iris van Herpen haute couture ruháját

2021. július 20.
Haute couture kollekciójának bemutatásához újra egy különleges ötlettel állt elő Iris van Herpen, aki arra kért egy ejtőernyőst, hogy talpig haute couture-ben ugorjon.

A holland divattervező szinte megszállottan feszegeti a couture műfajának határait, a 3D nyomtatástól sem riad vissza, miközben új utakat keres. Rajong a divatiparon (látszólag) kívül eső tudományos ötletekért, innovációkért. Számára a tervezés nem más, mint egy nagy kaland, ami csordultig van lehetőségekkel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Domitille Kiger (@domikiger) által megosztott bejegyzés

2021/22-es őszi–téli Earthrise haute couture kollekciójában Domitille Kiger francia világbajnok ejtőernyőssel dolgozott össze, aki a fotózás kedvéért haute couture ruhában vetette magát a mélybe. A sportoló ruhájának megtervezése komoly kihívást jelentett – a Dom Pérignont is felöltöztető – Iris van Herper számára, hiszen olyan aprólékos és precíz kézműves munkára volt szükség, ami kibírta az ugrást. A tizennyolc darabos kollekció többi eleme – az ejtőernyős ruhájához hasonlóan – a szabadság és a szárnyalás vágyát szimbolizálja. „Nem kell repülnöd ahhoz, hogy átlépd tulajdon határaidat” – nyilatkozta a tervező, aki táncos múltja miatt mindig a mozgásban talált rá a szabadságra.

Valamennyi munka újrahasznosított óceáni műanyagból készült, amit a Parley for the Oceans szervezet környezetvédői gyűjtöttek össze a tervezőnek.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

18 fotó megtekintése

Nézd meg videón az ejtőernyős ugrását!

Forrás: Vogue Fotók: IMaxtree

Olvasd el ezt is!