Ejtőernyős mutatta be Iris van Herpen haute couture ruháját

2021. július 20. |

Haute couture kollekciójának bemutatásához újra egy különleges ötlettel állt elő Iris van Herpen, aki arra kért egy ejtőernyőst, hogy talpig haute couture-ben ugorjon.

A holland divattervező szinte megszállottan feszegeti a couture műfajának határait, a 3D nyomtatástól sem riad vissza, miközben új utakat keres. Rajong a divatiparon (látszólag) kívül eső tudományos ötletekért, innovációkért. Számára a tervezés nem más, mint egy nagy kaland, ami csordultig van lehetőségekkel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Domitille Kiger (@domikiger) által megosztott bejegyzés

2021/22-es őszi–téli Earthrise haute couture kollekciójában Domitille Kiger francia világbajnok ejtőernyőssel dolgozott össze, aki a fotózás kedvéért haute couture ruhában vetette magát a mélybe. A sportoló ruhájának megtervezése komoly kihívást jelentett – a Dom Pérignont is felöltöztető – Iris van Herper számára, hiszen olyan aprólékos és precíz kézműves munkára volt szükség, ami kibírta az ugrást. A tizennyolc darabos kollekció többi eleme – az ejtőernyős ruhájához hasonlóan – a szabadság és a szárnyalás vágyát szimbolizálja. „Nem kell repülnöd ahhoz, hogy átlépd tulajdon határaidat” – nyilatkozta a tervező, aki táncos múltja miatt mindig a mozgásban talált rá a szabadságra.

Valamennyi munka újrahasznosított óceáni műanyagból készült, amit a Parley for the Oceans szervezet környezetvédői gyűjtöttek össze a tervezőnek.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Nézd meg videón az ejtőernyős ugrását!

Forrás: Vogue Fotók: IMaxtree

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat