Egymásnak tervezett a Versace és a Fendi

2021. szeptember 28.
A Versace család palotájának udvara számtalan eseményt megélt már, de ami a napokban történt, arra eddig nem volt példa. A milánói divathét alkalmából összeállt két rivális divatház, a Fendi és a Versace, hogy egymásnak tervezzen egy-egy 25 darabos kollekciót.

„Februárban, a ready to wear kollekció bemutatása után elmentünk vacsorázni Donatellával. Silvia (Silvia Venturini Fendi – a szerk.) és Donatella nagyon jól kijöttek egymással, és arra gondoltunk, mi lenne, ha bolondoznánk egy kicsit. Kitaláltunk egy dizájnmérkőzést: mi tervezük a Versacénak, ő tervez a Fendinek” – mondta Kim Jones, aki Karl Lagerfeld után, 2020-ban lett a Fendi divatház kreatív igazgatója. A tervező hozzátette, az esemény egy baráti „összecsapás”, ami egymás iránti tiszteleten alapszik.

A lélegzetelállító bemutató, ami a Fendace Frankenstein nevet kapta, megannyi A-listás celebbel ünnepelt, a hangulatot pedig fokozta, hogy a show-n felbukkantak a ‘90-es évek legnagyobb szupermodelljei, köztük Naomi Campbell, Kate Moss, Amber Valletta, Shalom Harlow, Karen Elson és Kristen McMenamy, akik mellől persze nem hiányozhatott Gigi Hadid, Adut Akech, Emily Ratajkowski, Vittoria Ceretti és persze Lila Moss sem.

Nem ez az első alkalom, hogy két nagy divatház összeállt, a Balenciaga és a Gucci korábban már megmutatták, hogy két divatóriás is képes a közös munkára, hogy valami egészen különleges születhessen.

Versace a Fendinek

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

20 fotó megtekintése

Fendi a Versacénak

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

20 fotó megtekintése

 

Forrás: Vogue Fotók: ImaxTree

Olvasd el ezt is!