A fény inspirálta a Dolce & Gabbana kollekcióját

2021. szeptember 30.
Optimista, szexi, életigenlő: a Dolce & Gabbana 2022-es tavaszi ready to wear kollekciója csupa csillogás és energia.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana Diana hercegné unokahúgának menyasszonyi ruhája és gigantikus velencei divatbemutatója után sem pihet meg, a tervezőpáros meglátta a Y2K-problémában rejlő kreatív lehetőséget, legújabb kollekcióját pedig a 2000-es kollekcióhoz igazította. (A 2000-es év problémája, avagy a Y2K nem más, mint az ezredfordulóhoz kötődő fennakadás: az adattárolás egyszerűsítése miatt sok helyen négy számjegy helyett csak az utolsó két számjegyet használták az évek azonosítására. Ebben a rendszerben a 2000-es évet ugyanúgy 00 jelöli, mint az 1900-at, ami megannyi galibát okozott).

„Úgy gondoltuk, hogy hangulatában valami hasonlót csinálunk, mint a 2000-es kollekció. Nehéz időkön vagyunk túl, élvezni akarjuk az életet. Fényt akarunk” – nyilatkozta Domenico Dolce a kollekció kapcsán. A divatház tükörrel kirakott, 75 spotlámpával megvilágított kifutója ezek után úgy ragyogott, mintha csak gyémántokkal lett volna kirakva.

A kollekció persze a 2000-es kollekcióból is merített: átemelt, újragondolt egy-egy darabot, de egyben meg is haladta azt, ebben az összeállításban ugyanis már helyet kapott az újrahasznosítás, és a sovány testalkatnak is búcsút intettek.

Kattins a képre, és nézd meg a galériát!

18 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: Dolce & Gabbana

Olvasd el ezt is!