Divatos csizmák és bakancsok, amik kitűnnek a téli szürkeségből

2021. október 23.
Mutatjuk a szezon legnépszerűbb bakancsait és csizmáit.

Hódítanak a fűzős bakancsok, ha chelsea csizmáról van szó, talpvastagságban a határ a csillagos ég, és ha másra vágynánk, akkor is tartogat izgalmakat a cipőosztály, a metálos csizmák garantáltan gondoskodnak a wow-faktorról.

Statement csizmák

A hosszú szárú fazonok sok helyütt a térdig meg sem állnak, ám még közülük is kitűnnek a metálos színekben pompázó, vagy épp állatmintákkal vadító darabok. Nem is kérdés, ezeket a darabokat viselni tudni kell, ám ha illenek a stílusunkhoz a statement csizmák, kedvünkre válogathatunk a pazar darabok közül.

Zara 55 995 Ft

Kazar 344,99 €

Mango 35 995 Ft

United Nude – ecipo.hu 122 420 Ft

Western stílusú csizmák

A western fazonok is népszerűek, mi több, szinte üdítő kivételt képeznek a robosztus bakancsok közt. Esetükben egyébként óriási fazonmegújulásról nincs szó, ha 2-3 szezonnal korábbról még meg van az akkori kedvenc, vedd fel nyugodtan, most télen is divatos lesz.

Musette 219 €

Kazar 219,99 €

Gino Rossi – CCC 29 500 Ft

Zara 35 995 Ft

Katonai bakancsok, városi surranók

A húzó trendet idén télen is a fűzős bakancsok jelentik, amik esetén a láncos rátétek ugyan picit vissaszorultak, talpvastagságuk mindent kompenzál. Vagány hétköznapi surranók, amik fő vetélytársai talán csak a chelsea fazonok lehetnek, mutatjuk is őket mindjárt.

Calvin Klein Jeans 179,90 €

Ecco

Medicine – answear.hu 17 990 Ft

Tamaris 31 990 Ft

Chelsea csizmák

A városi surranók fűzőmentes változatai a chelsea fazonok, melyek közt szintén a markáns kialakításúak a meghatározóak. Népszerűek a fényes bőrből vagy műbőrből készült változatok, a színes részletekkel erősített, karakteres típusok, melyek első látásra olyanok, mintha egy gumicsizmát dizájnoltak volna elegánsra.

Vagabond 150 €

Hugo Boss

Tamaris 19 990 Ft

Answear Lab 19 990 Ft

Platformbakancsok

Végül jöjjenek a csizmák és bakancsok, melyek talpvastagságuk okán elérték, hogy külön kategórát kapjanak. A platformváltozatok leginkább a chelsea és katonai fazonokat jellemzik, ám a magas sarkú csizmák közt is népszerűek a robosztus sarkakkal, vastagított talprésszel ellátott típusok. 4-5 centis talpvastagság egy chelsea esetén egészen átlagos, a sarok kialakításúaknál pedig nyugodtan szűrjünk a 10 centisekre is, ha látni szeretnénk a kínálat javát.

Answear Lab 22 990 Ft

Zara 42 995 Ft

Karl Lagerfeld 365 €

Musette 219 €

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?