Üdv a fedélzeten, Saint Aurora!

2021. november 09.
Kata elsősorban alkalmi ruhákat készít, de a törekvése az, hogy minden kollekcióban legyenek olyan fazonok is, amiket a hétköznapokban, a munka során is viselni lehet. 

„Olyan nőknek szólnak a ruháim elsősorban, akik nyitottak a kultúrára, a kortárs művészetre, akik tudják értékelni az egyedi készítésű alkotásokat, többek között a dizájner ruhadarabokat is. Vásárlóim nagyon nyitott személyiségek, érdeklődnek, haladó szemléletűek és tisztában vannak a modern társadalom kihívásaival és értékeivel” – meséli a márka tervezője, Király Kata.

„Összességében nőies, romantikus ruhákról van szó. A klasszikus vonalakba igyekszem mindig valamilyen modernebb csavart is belevinni, például aszimmetrikus szabásvonalakat, vagy akár kézi díszítéseket, például saját kezűleg készített pliszírozott vagy gyöngyözött detaileket. A legutóbbi két kollekcióban, illetve már korábbi, 2018-as ruháim között is voltak egyedi tervezésű minták, volt, amelyiket egy festőművész készítette, volt, amelyiket pedig én vagy egy grafikus, majd pedig ezek a minták digitálisan lettek ráprintelve a textilre.”

Aktuális, 2021-es őszi–téli kollekciója az elvonulásról szól. Igaz, hogy még korántsem értek véget a korlátozások, és a social distancing továbbra is irányelv, úgy érzékeli, hogy az egymás iránt érzett tolerancia nem tudott felerősödni, a gyűlöletszítás egyre jobban eléri az eredményét. Kollekciója is erre reflektál. „Sokan érzik úgy, hogy most egy kicsit »világgá mennének«, hogy ott aztán erőt gyűjtsenek, feltöltődjenek, és újult energiákkal tudjanak belevágni a terveikbe, vagy akár a hétköznapokba.”

23 fotó megtekintése

Fotó: Nemes Bálint, Modell: Balázs Luca, Smink: Szlameniczky Zita, Haj: Hajda Nóra, Ruhák: Saint Aurora

Olvass tovább!