Búcsút int a műanyagnak a Kamay Ko magyar márka

2021. november 11.
A Kamay Ko egyik alapelve az élhető fenntarthatóság, aminek a keretein belül olyan termékeket készítenek, amik nemcsak anyagukban és gyártásukban környezetbarátok, de céljuk, hogy segítsen abban is, hogy fenntarthatóan lehessen élni a mindennapokban.

„Az eddigi életünk során, eddig elhasznált összes műanyag termék nagy valószínűséggel még mindig megtalálható valahol a Földön, éppen ezért intünk búcsút a Kamay Kónál a műanyagnak” – mondta a márka.

A Kamay Ko kollekciók tervezésekor kifogyhatatlan inspirációt jelent ázsiai országok kultúrája, divatja, és az ott élő emberek mindennapjai. „Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy a Goodbye Plastic kollekció keretén belül, kínai és más Ázsiából származó diaszpóra közösségek életébe tekintünk bele és dolgozzuk fel a saját értelmezésünk alapján. Így a kollekció a Chinatownban megtalálható, klasszikus zacskómintákat menti át egy új köntösbe, amibe tovább élhetnek egy környezetbarát életet. A minták a kollekció termékein mind, egy újragondolt változatai a New York-i és budapesti Chinatown klasszikus zacskóinak. Ezek a minták nemcsak nagyon jellemzőek ezekre a negyedekre, de évtizedes jelentést is hordoznak magukban a használóiknak. Ezek az érzelmek és generációs emlékek nem veszhetnek el a zacskók eltűnésével, ezért is adaptáltuk őket egy új, fenntartható formába” – mondták a márka alapítói.

Az általuk megálmodott termékeket és vizuális világot a Capa-ösztöndíjas Szalay Krisztina fotózta, aki már 6 éve örökíti meg az egykori Ganz-gyártelepen lévő „Kínai-piac”-on dolgozók mindennapjait. Krisztinek köszönhetően a márka betekintést nyerhetett az indusztriális külsejű, kínai kultúrával átitatott piac titkos világába, ami a kampányfotókon is látható nyomot hagyott. Zsúfolt utcák, száguldó tuktukok, kiabáló árusok, rengeteg színes, számunkra ismeretlen termék, és kínai ételek illata: ezt a hangulatot szerették volna átadni fotóinkkal, illetve kontrasztba állítani a túltermeléssel, a csomagolásokkal, a műanyag végtelen kínálatával a kollekció mondanivalóját.

10 fotó megtekintése

Fotó: Szalay Krisztina, Modell: Ritli Zsanett

Olvass tovább!